Home » Social » Cea mai mare leafă – 308.154 de lei! Salarii de lux

Cea mai mare leafă – 308.154 de lei! Salarii de lux

Diverși angajați din justiție și sănătate au salariii de peste 180.000 de lei pe an, dar cel mai mai bine plătit din județ este un bancher. Acesta câștigă anual peste 300.000 de lei, cam tot atât cât 30 de muncitori!

Neajunsurile celor câteva mii de vasluieni care câștigă doar salariul minim pe economie și ale zecilor de mii de șomeri care nu au nici după ce bea apă sunt doar subiecte de bârfă pentru unii care au salarii atât de mari, încât ajung să se îmbogățească prin muncă așa-zisă cinstită. Și nu vorbim de salarii bune, de 2.000 – 3.000 de lei lunar, ci de adevărate lefuri de lux.
Astfel, cel mai bine plătit salariat din județ este un manager din domeniul bancar. Acesta a câștigat pe parcursul anului trecut un salariu brut de 308.154 de lei (peste trei miliarde de lei vechi!), cam cât câștigă toți muncitorii dintr-o fabrică de confecții într-o lună.
Pe locul doi în top se situează o persoană care lucrează în media. Angajatorul, care are sediul în București, i-a plătit un salariu anual de 204.319 lei, potrivit informațiilor furnizate de Administrația Județeană a Finanțelor Publice Vaslui, după centralizarea datelor din fișele fiscale depuse recent de angajatori.
Poziția a treia în clasament îi revine unui medic din Vaslui care a câștigat numai din salarii (deci fără a pune la socoteală obișnuita șpagă) 196.924 de lei.
La fel de mulțumit este și ocupantul locului patru. Acesta lucrează la o firmă de telecomunicații cu sediul în Iași și a câștigat în 2013 fix 194.417 lei, cu doar 2.400 de lei mai puțin decât medicul din Vaslui.
O persoană din Bârlad ocupă locul cinci cu un câștig brut de 190.550 de lei obținut din industrie, iar următoarele trei poziții sunt ocupate de trei magistrați din același municipiu, care au avut aproape aceleași câștiguri salariale: 188.983 de lei, 187.563 de lei, respectiv 186.127 de lei.
Locul nouă îi revine tot unui magistrat, dar din Vaslui, care are un salariu anual mai mic cu 3.800 de lei decât cel de pe locul opt. Ultima poziție, dar cu un salariu după care mulți tânjesc, este ocupată de un medic din Bârlad, cu un venit salarial de 180.245 de lei.
Topul reflectă doar câștigurile salariale, nefiind incluse toate veniturile realizate pe parcursul anului trecut (din dividende, chirii, tranzacții imobiliare sau dobânzi).

Cristian Dima

Diverși angajați din justiție și sănătate au salariii de peste 180.000 de lei pe an, dar cel mai mai bine plătit din județ este un bancher. Acesta câștigă anual peste 300.000 de lei, cam tot atât cât 30 de muncitori! Neajunsurile celor câteva mii de vasluieni care câștigă doar salariul minim pe economie și ale zecilor de mii de șomeri care nu au nici după ce bea apă sunt doar subiecte de bârfă pentru unii care au salarii atât de mari, încât ajung să se îmbogățească prin muncă așa-zisă cinstită. Și nu vorbim de salarii bune, de 2.000 - 3.000…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: