Home » Administratie » Concediere crâncenă: Prăpăd la Grivița

Concediere crâncenă: Prăpăd la Grivița

24 de angajați ai Primăriei comunei Grivița au fost dați afară din cauza lipsei banilor de salarii.
24 dintre angajații Primăriei comunei Grivița, reprezentând două treimi din numărul total de salariați ai instituției, au fost disponibilizați întrucât bugetul alocat pe anul în curs nu mai permite achitarea lefurilor. Cei în cauză erau plătiți în calitate de însoțitori ai persoanelor cu handicap din localitate.
Autoritățile din Grivița susțin că s-a ajuns în această situație odată cu introducerea obligativității de a plăti din bugetul local un sfert din salariul asistenților personali, inclusiv obligațiile aferente la bugetul asigurărilor sociale.
„Aceasta prevedere a fost introdusă din 2014 și, după calculele noastre, ar fi însemnat ca jumătate din bugetul comunei pe un an de zile să-l dăm pentru salariile însoțitorilor persoanelor cu handicap. În aceste condiții, i-am trimis în șomaj pe toți cei 24 de asistenți personali, cu speranța că, într-o zi, ar putea fi reangajați”, a declarat primarul comunei Grivița, Alina Munteanu.
Primăria Grivița a mai rămas cu 13 salariați, în condițiile în care comuna este una de mărime medie, cu peste 3.500 de locuitori.
De câțiva ani, însoțitorii persoanelor cu handicap din județul Vaslui sunt campioni la voluntariat. În jur de 1.000 din totalul de circa 2.000 au restanțe de luni bune la salarii. Într-o situație similară se află asistenții maternali profesioniști, care nu au mai primit bani pentru hrana și îmbrăcămintea copiilor luați în grijă de la stat. Autoritățile locale nu știu cum să se mai descurce.

Sorin Saizu

24 de angajați ai Primăriei comunei Grivița au fost dați afară din cauza lipsei banilor de salarii. 24 dintre angajații Primăriei comunei Grivița, reprezentând două treimi din numărul total de salariați ai instituției, au fost disponibilizați întrucât bugetul alocat pe anul în curs nu mai permite achitarea lefurilor. Cei în cauză erau plătiți în calitate de însoțitori ai persoanelor cu handicap din localitate. Autoritățile din Grivița susțin că s-a ajuns în această situație odată cu introducerea obligativității de a plăti din bugetul local un sfert din salariul asistenților personali, inclusiv obligațiile aferente la bugetul asigurărilor sociale. „Aceasta prevedere a fost…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: