Home » Invatamant » Dezastru și la simularea bacalaureatului: Note de toată rușinea

Dezastru și la simularea bacalaureatului: Note de toată rușinea

Mai bine de jumătate dintre elevii de liceu din județul Vaslui nu ar promova bacalaureatul, dacă examenul ar fi susținut acum.
Rezultatele simulării bacalaureatului nu aduc vești bune pentru elevii vasluieni. Cu mai puțin de trei luni înainte de examenul propriu-zis, viitorii absolvenți de liceu au șanse mici să-l promoveze, în condițiile în care jumătate dintre cei care s-au prezentat la simulare nu au obținut note de trecere.
Ceva mai bine se stă la proba scrisă la alegere a profilului, unde mai bine de 55 la sută dintre elevi au obținut note peste 5, mai exact 1.672 din 3.024. La proba scrisă de română, procentul celor cu note peste 5 este de 52,34 la sută – 1.599 din 3.055. La proba scrisă obligatorie a profilului, matematică sau istorie, prăpăd: procentul de reușită este numai 43,35 la sută – 1.329 din 3.066!
Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) Vaslui a centralizat și notele obținute de elevii claselor a XI-a la simularea aceluiași examen, rezultatele fiind și mai problematice. Astfel, la proba scrisă de română – 42,68 la sută au promovat (1.709 din 4.004), iar la proba obligatorie a profilului, matematică sau istorie, doar 34,27 la sută (1.363 din 3.977) au obținut minimum 5. Cei de clasa a XI-a nu au susținut proba la alegere, având în vedere că aria de acoperire disciplinară nu este similară celei de clasa a XII-a.
“Sperăm ca, până la examenul propriu-zis, elevii să se pună la punct cu pregătirea, iar procentele la finalul bacului să fie mult mai bune. Notele obținute de elevi la simulările bacalaureatului nu se contestă și nu se trec în catalog. Rezultatele sunt analizate la nivelul fiecărui liceu, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare. Este posibil ca în luna mai să mai organizăm o simulare, dar la nivel județean”, a declarat Gabriela Plăcintă, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Cristi Lapa

Mai bine de jumătate dintre elevii de liceu din județul Vaslui nu ar promova bacalaureatul, dacă examenul ar fi susținut acum. Rezultatele simulării bacalaureatului nu aduc vești bune pentru elevii vasluieni. Cu mai puțin de trei luni înainte de examenul propriu-zis, viitorii absolvenți de liceu au șanse mici să-l promoveze, în condițiile în care jumătate dintre cei care s-au prezentat la simulare nu au obținut note de trecere. Ceva mai bine se stă la proba scrisă la alegere a profilului, unde mai bine de 55 la sută dintre elevi au obținut note peste 5, mai exact 1.672 din 3.024. La…

Review Overview

User Rating: Be the first one !