Home » Social » „Nu aveam cum să mai amânăm”: Primii 50 de maidanezi eutanasiați

„Nu aveam cum să mai amânăm”: Primii 50 de maidanezi eutanasiați

Ieri, a început campania de eutanasiere a câinilor fără stăpân din Bârlad. Pentru început, au fost omorâți 50 dintre maidanezii bolnavi și neadoptabili cazați în padocul gestionat de municipalitate. Urmează ca, în scurt timp, și alți câini adunați de pe străzile din Bârlad să aibă parte de același sfârșit.
Clipa așteptată cu groază de iubitorii de animale și cu nerăbdare de cei mușcați de maidanezi a venit. Ieri, autoritățile bârlădene au început în forță campania de eutanasiere a câinilor comunitari, primii 50 fiind deja uciși. Este vorba exclusiv despre animale bătrâne și cu diverse boli. Întrucât nu le-a vrut nimeni spre adopție, comisia desemnată să se ocupe de eutanasiere nu a făcut altceva decât să aplice normele metodologice ale „Legii lui Ionuț”.
De altfel, de ani de zile, padocurile în care sunt cazați câinii comunitari sunt arhipline și, cu toate acestea, nimeni nu se înghesuie să ia acasă bietele animale, ci doar să critice măsura de a le curma suferința.
„Așa cum era programat, astăzi (ieri – n.r.) am eutanasiat 50 de câini. Vorbim despre câini care au fost capturați începând cu data de 21 ianuarie și care au deja aproape două luni de când se află în cuștile din adăpost. Deci, a trecut de mult termenul de 14 zile prevăzut în lege. Pentru că îndeplineau toate condițiile impuse prin lege și pentru că nimeni nu a venit să-i adopte până acum, s-a trecut la eutanasierea lor. Nu aveam cum să mai amânăm.
Firma din Suceava cu care avem încheiat contract pentru preluarea și incinerarea cadavrelor și-a trimis mașina la Bârlad, iar noi am plătit pentru acest lucru, așa cum prevede protocolul”, ne-a declarat medicul veterinar Ioan Bejan, responsabilul numit de primărie cu operațiunea de eutanasiere a maidanezilor.

ONG-uri mincinoase
Potrivit dr. Bejan, de la începutul anului, doar 22 de câini au fost adoptați de persoane fizice, iar 170 au fost preluați de ONG-uri cu scopul de a-i salva de la moarte. Însă, cum numărul patrupedelor fără stăpân de pe străzile Bârladului este de ordinul miilor, iar în această perioadă femelele au fătat deja o serie de pui, în scurt timp, numărul lor ar putea crește amețitor. Urmarea este lesne de ghicit: atât copiii, cât și adulții se vor teme să iasă din casă.
„Acum, după ce au fost eutanasiați primii 50 de câini, ar trebui să mai rămână în adăpost încă vreo 130, însă miercuri și joi repopulăm cuștile. Dacă, în două sau trei zile, ONG-urile care se ocupă de câini își exprimă dorința de a mai adopta 50-100 de câini, vom accepta și îi vom da, evitând astfel să mai eutanasiem o tranșă. Însă, dacă nu se vor ține de cuvânt, așa cum s-a întâmplat acum, când au spus că vor prelua 50 de câini, dar au luat numai doi, va trebui să omorâm încă o serie. Oricum, noi nu facem eutanasiere decât în condițiile în care padocurile sunt ocupate și nu mai avem locuri libere”, a completat Ioan Bejan.

Adriana Șușnea

Ieri, a început campania de eutanasiere a câinilor fără stăpân din Bârlad. Pentru început, au fost omorâți 50 dintre maidanezii bolnavi și neadoptabili cazați în padocul gestionat de municipalitate. Urmează ca, în scurt timp, și alți câini adunați de pe străzile din Bârlad să aibă parte de același sfârșit. Clipa așteptată cu groază de iubitorii de animale și cu nerăbdare de cei mușcați de maidanezi a venit. Ieri, autoritățile bârlădene au început în forță campania de eutanasiere a câinilor comunitari, primii 50 fiind deja uciși. Este vorba exclusiv despre animale bătrâne și cu diverse boli. Întrucât nu le-a vrut nimeni…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: