Home » Justitie » Un ambulanțier prins cu țigări de contrabandă în timpul unei misiuni: Contrabandă cu ambulanța

Un ambulanțier prins cu țigări de contrabandă în timpul unei misiuni: Contrabandă cu ambulanța

Șoferul unei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui a fost prins de polițiștii de frontieră transportând un colet cu țigări de contrabandă în autosanitara cu care se întorcea dintr-o misiune de la Iași. Ambulanțierul a intrat în vizorul polițiștilor de frontieră și cei de investigarea a fraudelor Iași, în timpul monitorizării unui suspect de contrabandă.
Șoferul ambulanței a fost oprit din trafic fost prins în trafic pe raza localității Poieni, în apropierea pensiunii Quattro Ruote. În momentul verificării autospecialei, polițiștii au descoperit un colet în care se aflau țigări de contrabandă din Republica Moldova. Ambulanțierul a declarat polițiștilor că a intrat în posesia pachetului în curtea unui spital din municipiul Iași, acolo unde lăsase un pacient care fusese transferat Spitalul Județean de Urgență Vaslui. „În urma controlului efectuat în trafic, în ambulanță a fost descoperit un colet cu 60 de pachete cu țigări cu timbru de acciză de Republica Moldova. Polițiștii de frontieră au dispus măsura reținerii țigaretelor și sancționarea conducătorului auto cu amendă contravențională în sumă de 500 de lei”, a declarat, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, Mihaela Denis Lazăr.
În urma incidentului, conducerea SAJ Vaslui a declanșat o anchetă internă în acest caz, pentru a stabili măsurile disciplinare ce se impun față de cei doi ambulanțieri. „În urma primelor verificări, am aflat că șoferul ambulanței în care au fost descoperite țigările luase coletul din curtea spitalului de la Iași, la rugămintea unui alt coleg, tot ambulanțier, susținând că nu știa ce se află în acel pachet. Comitetul director va analiza cazul și, la propunerea acestuia, se vor lua măsurile legale disciplinare ce se impun împotriva persoanelor vinovate”, a precizat managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.
Potrivit acesteia, șoferul de ambulanță care l-a rugat pe colegul său să ia acel pachet de la Iași va primi sancțiunea cea mai mare, riscând desfacerea contractului de muncă.

Simona Voicu

Șoferul unei ambulanțe din cadrul Serviciului de Ambulanță al Județului (SAJ) Vaslui a fost prins de polițiștii de frontieră transportând un colet cu țigări de contrabandă în autosanitara cu care se întorcea dintr-o misiune de la Iași. Ambulanțierul a intrat în vizorul polițiștilor de frontieră și cei de investigarea a fraudelor Iași, în timpul monitorizării unui suspect de contrabandă. Șoferul ambulanței a fost oprit din trafic fost prins în trafic pe raza localității Poieni, în apropierea pensiunii Quattro Ruote. În momentul verificării autospecialei, polițiștii au descoperit un colet în care se aflau țigări de contrabandă din Republica Moldova. Ambulanțierul a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !
%d blogeri au apreciat: