Home » Justitie » Transportatori amendați

Transportatori amendați

În urma unei acțiuni de verificare a transporturilor publice de mărfuri și persoane în nouă județe, peste 150 de șoferi din Vaslui au fost amendați.

În intervalul 20-25 martie, 1.000 de polițiști de la Ordine publică, Rutieră și Investigarea fraudelor au acționat în nouă județe din regiunea Moldovei pentru verificarea transporturilor publice de mărfuri și persoane, precum și pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Aceștia au fost sprijiniți de 50 de lucrători ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier.

La nivelul județului Vaslui, polițiștii au aplicat 156 de amenzi, cele mai multe ca urmare a încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice.

„151 dintre cele 156 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate pentru încălcarea normelor OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice. Dintre aceste 151 de amenzi, 64 au fost aplicate ca urmare a faptului că transportatorii au fost depistați circulând cu viteza regulamentară, cinci ca urmare a neacordării de prioritate, iar celelalte 82 au fost pentru alte abateri”, ne-a spus subcomisar Mihaela Ștruab, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție al Județului Vaslui.

Potrivit acesteia, patru sancțiuni contravenționale au fost aplicate în baza prevederilor Legii 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități comerciale ilicite, iar una în baza prevederilor HG 69/2012, privind transportul de mărfuri și persoane.

Acțiunea a fost coordonată de Poliția Română și s-a desfășurat pe raza județelor Vaslui, Bacău, Brăila, Galați, Botoșani, Iași, Neamț, Suceava și Vrancea. Per total, au fost constatate 25 de infracțiuni, dintre care 12 la regimul circulației, și au fost aplicate peste 3.000 de amenzi contravenționale.

În urma unei acțiuni de verificare a transporturilor publice de mărfuri și persoane în nouă județe, peste 150 de șoferi din Vaslui au fost amendați. În intervalul 20-25 martie, 1.000 de polițiști de la Ordine publică, Rutieră și Investigarea fraudelor au acționat în nouă județe din regiunea Moldovei pentru verificarea transporturilor publice de mărfuri și persoane, precum și pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale. Aceștia au fost sprijiniți de 50 de lucrători ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul în Transport Rutier. La nivelul județului Vaslui, polițiștii au aplicat 156 de amenzi, cele mai multe ca urmare a încălcării normelor privind…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. si-au facut polițaii planul. pot sa doarmă liniștiți de acu’. conteaza ca oamenilor le este frica sa mergi pe strada din cauza interlopilor, golanilor, hotilor?