Home » Social » Pompierii au două noi puncte de lucru

Pompierii au două noi puncte de lucru

Începând de azi, în județul Vaslui, funcționează două puncte de lucru ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), unul în municipiul reședință și unul în comuna Ivănești, scopul înființării acestora fiind de a reduce timpul de răspuns la evenimente.

Punctul de lucru din municipiul Vaslui funcționează în cadrul Centrului de Informare și Pregătire în Situații de Urgență (Casa Armatei) și asigură intervenția la obiectivele din zona centrală și imobilele situate în partea de sud-est a Vasluiului. Echipajul va interveni și la misiunile de descarcerare de pe DN 24 Vaslui – Crasna și pe porțiunea DE 581 aferentă subunității. În cadrul acestui punct de lucru, este dislocată o autospecială de lucru cu apă și spumă, dotată și cu echipament de descarcerare.

Echipajul de la punctul de lucru din Ivănești are la dispoziție pentru intervențiile în această localitate și în cele cinci comune învecinate (Pungești, Gârceni, Dragomirești, Poienești și Voinești) o autospecială de lucru cu apă și spumă, dotată și cu echipament de descarcerare. Spațiile și utilitățile pentru pregătirea și cazarea personalului, precum și pentru gararea autospecialelor sunt asigurate cu sprijinul Consiliului Județean Vaslui și Consiliului Local Ivănești.

„O mare parte a populației județului beneficiază de sprijin rapid din partea pompierilor în cazul producerii unor situații de urgență, reducându-se astfel timpul de răspuns în mediul rural cu 25-45 de minute, iar în mediul urban, cu trei-șapte minute”, a declarat capitanul Petru Iftene, purtătorul de cuvânt al  IJSU Vaslui.

Începând de azi, în județul Vaslui, funcționează două puncte de lucru ale Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență (IJSU), unul în municipiul reședință și unul în comuna Ivănești, scopul înființării acestora fiind de a reduce timpul de răspuns la evenimente. Punctul de lucru din municipiul Vaslui funcționează în cadrul Centrului de Informare și Pregătire în Situații de Urgență (Casa Armatei) și asigură intervenția la obiectivele din zona centrală și imobilele situate în partea de sud-est a Vasluiului. Echipajul va interveni și la misiunile de descarcerare de pe DN 24 Vaslui - Crasna și pe porțiunea DE 581 aferentă subunității. În…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: