Home » National » Proteste impotriva fracturarii hidraulice sunt anuntate duminica, 6 aprilie, in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate

Proteste impotriva fracturarii hidraulice sunt anuntate duminica, 6 aprilie, in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate

Comunitatea Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica anunta proteste in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate duminica, 6 aprilie, pentru a manifesta impotriva fracturarii hidraulice utilizata in exploatarea gazelor de sist.
Ce solicita protestatarii:

  • 1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor de sist.
  • 2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazelle de sist
  • 3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional

Care este mesajul organizatilor:

„Lupta impotriva fracturarii hidraulice a intrat intr-o noua etapa. La Pungesti se pregateste primul foraj, iar alte si alte perimetre au fost concesionate pentru explorare-dezvoltare-exploatare a gazelor de sist. Metoda fracturarii incepe sa fie implementata pe ascuns si la exploatarile clasice de petrol si gaze pentru cresterea productivitatii, fara niciun fel de studiu de impact asupra sanatatii si mediului. Nebunia exporarilor si exploatarilor resurselor aduce Romania in pericol de otravire. Clasa politica a cedat intereselor ilegitime si foloseste institutiile statului ca sa apere ilegalitatile si abuzurile. Cetatenii sunt abandonti in fata valului de companii care vor sa exploateze bogatiile subsolului in cel mai iresponsabil mod. Turismul si agricultura vor fi distruse prin otravirea apei, pamantului si aerului. Agricultorii vor fi primii afectati, apoi micii intreprinzatori si incet, incet intreaga tara.
Pe 6 aprilie 2014 au loc simultan, in peste 60 de localitati din Romania si in orase din strainatate, mitinguri si marsuri impotriva exploatarii gazelor de sist prin metoda fracturarii hidraulice. Iesim cu totii in strada, tarani si oraseni, cetateni de diferite etnii si convingeri, din tara si din diaspora, ca sa ne aparam impreuna pamantul, apa si aerul. Iesim in strada sa spunem raspicat ca nu vom ceda si ne vom apara dreptul la viata, la sanatate, viitorul.
In Pungesti lucrarile Chevron se desfasoara sub paza Jandarmeriei, ilegalitatile si pericolele fracturarii fiind ignorate in defavoarea interesului national si a vietii oamenilor.
Veniti alaturi de noi in cea mai grea lupta pe care cetatenii o au de dus, lupta pentru supravietuire in fata unei clase poltice infractionale ce ocroteste interese ilegitime si prigoneste cetatenii indreptatiti sa isi apere viata si viitorul”.

Iata mai jos lista localitatilor care au anuntat evenimentele pe Facebook pana in prezent:

Alba Iulia http://tinyurl.com/nenrmkr
Arad http://tinyurl.com/qd2w5fv
Bacau http://tinyurl.com/p84h9ch
Barlad http://tinyurl.com/lcdeoqe
Biled
Botosani http://tinyurl.com/ng7lzlz
Brasov http://tinyurl.com/qysv3ap
Bucuresti http://tinyurl.com/pzteltk
Buzau http://tinyurl.com/kwfqe4d
Buzias
Cluj http://tinyurl.com/pkw593u
Codlea
Constanta http://tinyurl.com/ownwwgt
Craiova http://tinyurl.com/pcv3vwm
Focsani http://tinyurl.com/m6ur95p
Galati http://tinyurl.com/oq8mopr
Gara Banca
Ghiroda
Iasi http://tinyurl.com/paqrtat
Mangalia http://tinyurl.com/ohcmrh5
Mosnita Noua
Oradea http://tinyurl.com/np4pwrk
Parta
Periam
Piatra Neamt http://tinyurl.com/pm9o94v
Ploiesti http://tinyurl.com/ppedfu2
Pungesti http://tinyurl.com/ku8gzxw
Radauti http://tinyurl.com/ps5mfxt
Sag
Sacalaz
Sibiu http://tinyurl.com/plf63rr
Slatina http://tinyurl.com/o76szjm
Timisoara http://tinyurl.com/nthll67
Vaslui http://tinyurl.com/nvuzqm6
______________________
Berlin http://tinyurl.com/ocav2pk
Bruxelles http://tinyurl.com/pkow6nq
Madrid http://tinyurl.com/pyhqjr9
Milano http://tinyurl.com/oetclm2
Munchen http://tinyurl.com/n398pox
Paris http://tinyurl.com/q2nqoe9
Toronto http://tinyurl.com/nqco7s4
Viena http://tinyurl.com/ofuexho


Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Comunitatea Pentru Apa Curata si Contra Fracturare Hidraulica anunta proteste in peste 60 de localitati din Romania si din strainatate duminica, 6 aprilie, pentru a manifesta impotriva fracturarii hidraulice utilizata in exploatarea gazelor de sist. Ce solicita protestatarii: 1. Interzicerea prin lege a fracturarii hidraulice in exploararea si exploatarea hidrocarburilor neconventionale, inclusive a gazelor de sist. 2. Anularea hotararilor de Guvern prin care s-au aprobat in mod illegal acordurile de explorare-exploatare-dezvoltare pentru gazelle de sist 3. Respectarea vointei comunitatilor locale si transparentizarea procesului decizional Care este mesajul organizatilor: "Lupta impotriva fracturarii hidraulice a intrat intr-o noua etapa. La Pungesti se…

Review Overview

User Rating: 4.8 ( 1 votes)

One comment

  1. foarte bine. sa iasa lumea la miting. guvernantii trebuie sa-si intoarca fata spre popor. oamenii trebuie sa fie ascultati. daca nu sa iasa in strada si sa dea jos clasa conducatoare.

Descoperă mai multe la Est News

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura