Home » World » Congresul american a aprobat planul de ajutorare a Ucrainei, inclusiv sancțiunile împotriva Moscovei

Congresul american a aprobat planul de ajutorare a Ucrainei, inclusiv sancțiunile împotriva Moscovei

Congresul american a aprobat marți, după o săptămână de discuții intense, planul de ajutorare a Ucrainei, care cuprinde, totodată, sancțiuni împotriva Moscovei, ca represalii la alipirea Peninulei ucrainene Crimeea de către Rusia.

Planul de ajutorare, care prevede garantarea unor împrumuturi de un miliard de dolari, a fost aprobat de o largă majoritate a Camerei Reprezentanților. Textul, adoptat săptămâna trecută de Senat, urmează să fie promulgat de președintele Statelor Unite, Barack Obama, pentru a intra în vigoare. Președintele american a salutat adoptarea planului de ajutorare, prin intermediul căruia Ucraina va primi „mijloacele esențiale pentru (asigurarea) stabilității economice și revenirii la creștere și prosperitate”. Într-un comunicat publicat de Casa Albă, purtătorul de cuvânt Jay Carney a adăugat că administrația americană „susține sancțiunile țintă prevăzute în legea care vizează persoane și entități responsabile de acte de violență față de poporul ucrainean sau care atentează la pacea, stabilitatea, suveranitatea și integritatea teritorială a Ucrainei”.

Pachetul, care constituie o primă măsură concretă a aleșilor americani de ajutorare a autorităților interimare de la Kiev, prevede garantarea unor împrumuturi de un miliard de dolari, acordarea unui ajutor de 50 de milioane de dolari pentru dezvoltarea democrației, guvernanței și societății civile, dar și oferirea a 100 de milioane de dolari pe trei ani pentru sporirea cooperării în materie de securitate.

Sursa: mediafax.ro

Congresul american a aprobat marți, după o săptămână de discuții intense, planul de ajutorare a Ucrainei, care cuprinde, totodată, sancțiuni împotriva Moscovei, ca represalii la alipirea Peninulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Planul de ajutorare, care prevede garantarea unor împrumuturi de un miliard de dolari, a fost aprobat de o largă majoritate a Camerei Reprezentanților. Textul, adoptat săptămâna trecută de Senat, urmează să fie promulgat de președintele Statelor Unite, Barack Obama, pentru a intra în vigoare. Președintele american a salutat adoptarea planului de ajutorare, prin intermediul căruia Ucraina va primi "mijloacele esențiale pentru (asigurarea) stabilității economice și revenirii la creștere și prosperitate". Într-un comunicat…

Review Overview

User Rating: Be the first one !