Home » Politic » Împrumutacul

Împrumutacul

Sergiu Vizitiu este al treilea deputat în privința cuantumului împrumuturilor financiare pe care le-a acordat familiei și celor apropiați, conform unui clasament întocmit de cotidianul on-line gandul.info. De când este parlamentar de Murgeni, el a «creditat» prieteni și firme cu 1,6 milioane de euro. Vizitiu chiar are de unde pentru că a încheiat contracte cu statul în valoare de aproape 10 milioane de euro. Pentru prea puțini vasluieni numele Sergiu Constantin Vizitiu (36 de ani) are o rezonanță anume, fie ei chiar votanți de-ai deputatului de Murgeni. Și mai puțini știu că parlamentarul cu domiciliul în satul Lunca Cetățuii, comuna…

Review Overview

User Rating: 4.55 ( 1 votes)

Sergiu Vizitiu este al treilea deputat în privința cuantumului împrumuturilor financiare pe care le-a acordat familiei și celor apropiați, conform unui clasament întocmit de cotidianul on-line gandul.info. De când este parlamentar de Murgeni, el a «creditat» prieteni și firme cu 1,6 milioane de euro. Vizitiu chiar are de unde pentru că a încheiat contracte cu statul în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Pentru prea puțini vasluieni numele Sergiu Constantin Vizitiu (36 de ani) are o rezonanță anume, fie ei chiar votanți de-ai deputatului de Murgeni. Și mai puțini știu că parlamentarul cu domiciliul în satul Lunca Cetățuii, comuna Ciurea, județul Iași, propus candidat de PDL la alegerile din 2012, nu a rezistat prea mult în opoziție, iar acum face parte din grupul UNPR din Camera Deputaților. Este posibil ca, tocmai prin această «mișcare politică», Vizitiu să ajungă la încheierea de contracte cu statul în valoare de aproape 10 milioane de euro.

Oricum, Sergiu Vizitiu nu este zgârcit, ci oferă la greu. Nu preocupare și activitate pentru electoratul propriu, ci în zona financiară, unde este chiar foarte activ.

Într-o analiză făcută de ziariștii de la cotidianul on-line Gândul (gandul.info), parlamentarul de Murgeni se clasează pe poziția a treia între deputații care au oferit în 2013 cele mai mari împrumuturi rudelor, cunoscuților și partenerilor de afaceri. Astfel, uneperistul a trecut în declarația de avere că a ajutat cu 1,6 milioane de euro companii și persoane private. Unele dintre firmele împrumutate, precum Huge Construct, Urbis Design, Alma Trust Construct, sunt deținute chiar de el. Totodată, unor oameni de afaceri – Liviu Balanici (asociat la Panifcom Iași) și Mihai Tibucanu (administratorul Pig Farm Coarnele Caprei, județul Iași) – le-a acordat împrumuturi, de câte două milioane de lei, din pură prietenie.

În declarația sa de avere parlamentarul vasluian a menționat 11 terenuri, 13 imobile și două spații comerciale, iar în declarația de interese, că firmele sale au avut 18 contracte publice, în valoare totală de aproape 10 milioane de euro.

«Cooperativa de Credit Casa Poporului», astfel și-au intitulat materialul de presă ziariști de la Gândul, evidențiind faptul că senatorii și deputații români au au acordat împrumuturi în valoare de peste 114 milioane de euro «pe persoană fizică». Așa cum rezultă din această analiză a “activității” aleșilor, unul din cinci a împrumutat rude, prieteni și/sau firme, «creditele» pe care cei 77 de deputați și 45 de senatori le-au acordat ridicându-se la 114,7 milioane euro. Mai mult decât reușește să dea cu împrumut o importantă bancă din România în decursul unui an!

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: