Home » Administratie » Edilii din Negrești s-au pus pe treabă – Luptă să nu mai poarte stigmatul sărăciei

Edilii din Negrești s-au pus pe treabă – Luptă să nu mai poarte stigmatul sărăciei

Primăria Negrești face eforturi disperate pentru a schimba fața orașului. Cu puținii bani pe care îi are în buget, a început să asfalteze, să refacă rețeaua de apă, să închidă groapa de gunoi și să mențină curățenia. Oamenii, neobișnuiți până acum cu astfel de proiecte, văd cum zi de zi urbea lor se schimbă în bine.

“Este drept că nu sunt bani, dar tot se mai face câte ceva, așa, din sărăcie, se vede cât de cât. S-au mai asfaltat câteva străzi, dar mai este nevoie de multe la noi. Primarul trebuie să-și dea interesul să nu mai avem gropi, să fie locuri de muncă, nu să dea ajutoare sociale pe bandă rulantă și lumea să stea cu mâna întinsă la pomană“, susțin cetățenii din orașul Negrești. Aflat la primul mandat, edilul din Negrești, Vasile Voicu, a promis în campania electorală multe, iar cum timpul trece, oamenii așteaptă să vadă și fapte. Urbea pe care o păstorește are nevoie de investiții și de modernizare. A scotocit prin vistierie, dar nu a găsit mare lucru. A fost nevoie de împrumuturi pentru a demara lucrări într-unul din cele mai sărace orașe ale țării. ”Am început investiții la Negrești. Sperăm să le finalizăm în condiții bune, mă refer la proiectul de asfaltare. Trebuia să achităm 290 de miliarde. Este greu, avem de lucru foarte mult la infrastructură și la canalizare. Resursele sunt foarte puține, oamenii sunt săraci, se adună puțin la taxe și impozite locale”, a declarat primarul. ”Mai sunt multe de făcut în Negrești. Sunt de terminat lucrări la rețeaua de gaz, de asfaltat străzile, apa, curățenia, schimbarea întregii structuri a orașului”, a menționat vicepreședintele Consiliului Județean Vaslui, Vasile Mihalachi.

Nu sunt însă bani suficienți pentru toate lucrările care ar trebui făcute. ”Sunt lucrările la stația de transfer de la Parpanița și închiderea gropii de gunoi, ne mai propunem și o modernizare a spațiilor verzi, a unităților de învățământ. Sunt însă bani insuficienți la buget”, susține Vasile Voicu. Orașul Negrești este înglodat în datorii, iar primăria va încerca să le achite în următorii cinci ani. Până atunci, se va lucra cât se va putea în Negrești, însă nu se va putea vorbi de investiții majore.

Sorin Saizu

Primăria Negrești face eforturi disperate pentru a schimba fața orașului. Cu puținii bani pe care îi are în buget, a început să asfalteze, să refacă rețeaua de apă, să închidă groapa de gunoi și să mențină curățenia. Oamenii, neobișnuiți până acum cu astfel de proiecte, văd cum zi de zi urbea lor se schimbă în bine. “Este drept că nu sunt bani, dar tot se mai face câte ceva, așa, din sărăcie, se vede cât de cât. S-au mai asfaltat câteva străzi, dar mai este nevoie de multe la noi. Primarul trebuie să-și dea interesul să nu mai avem gropi,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !