Home » Justitie » Îngăduință pentru un traficant de droguri – Pedeapsă redusă pentru beizadeaua din Huși

Îngăduință pentru un traficant de droguri – Pedeapsă redusă pentru beizadeaua din Huși

Curtea de Apel Iași a admis, miercuri, apelul formulat de Dan Bratosin Nastasă, cunoscută beizadea a municipiului Huși, împotriva sentinței Tribunalului Vaslui prin care a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Pedeapsa a fost redusă de judecătorii ieșeni în urma constituirii completului de divergență, după ce primii doi judecători din complet nu au ajuns la o hotărâre în consens.

Bratosin, alături de mezinul grupului infracțional pe care îl conducea, nu a fost judecat în baza acordului de recunoaștere, el negând acuzațiile aduse de procurori. Atât pe durata urmăririi penale, cât și în timpul procesului, a susținut că era doar un consumator înrăit de «iarbă». Iubita sa le-a declarat judecătorilor că Bratosin apela la substanțe interzise pentru a se trata de atacurile de panică de care suferea.

Dan Bratosin Nastasă a fost arestat pe 23 aprilie anul trecut, alături de alți patru tineri, acuzați că l-au sprijinit la comercializarea drogurilor. În iulie, aceștia, împreună cu cinci membri ai rețelei cercetați în stare de libertate au fost trimiși în judecată. În fața instanței, cu excepția lui Bratosin și a „mezinului” Dragoș Tofan (la vremea arestării, elev al Colegiul «Cuza-Vodă» Huși), au recunoscut în totalitate acuzațiile, solicitând să fie judecați prin procedura simplificată. Recunoașterea le-a adus condamnări blânde, doar doi dintre ei primind doi ani de închisoare cu executare, la ceilalți pedepsele fiind suspendate. Pe celălalt traficant, Dragoș Tofan, Tribunalul Vaslui l-a condamnat la trei ani de închisoare, cu suspendare, sub supraveghere. Judecătorii i-au stabilit însă un termen de supraveghere record – opt ani de zile, perioadă în care acesta va trebui să respecte obligațiile stabilite de instanță, în caz contrar riscând revocarea suspendării.

Rețeaua hușeană

Dan Bratosin Nastasă a fost acuzat că se aproviziona cu droguri de la dealeri din București, apoi, prin intermediul celorlalți membri ai grupului, le comercializa atât în municipiul Iași, unde erau studenți majoritatea inculpaților, cât și în Huși, orașul lor natal.

La finalizarea cercetărilor, procurorii au dispus trimiterea în judecată a nu mai puțin de zece inculpați. A fost cea mai mare rețea de traficanți de droguri destructurată anul trecut de Serviciul de Combatere a Criminalității Organizate Vaslui și Poliția Huși. După pronunțarea sentințelor în cazul inculpaților care au optat pentru procedura simplificată, dintre cei șase tineri arestați preventiv, doar trei au mai rămas după gratii: Bratosin și dealerii din București – Adrian Preda și Ionuț Corozel, aceștia din urmă scăpând cu cu câte doi ani și jumătate de închisoare. Dragoș Tofan a fost eliberat din arest pe 20 noiembrie anul trecut.

Curtea de Apel Iași a admis, miercuri, apelul formulat de Dan Bratosin Nastasă, cunoscută beizadea a municipiului Huși, împotriva sentinței Tribunalului Vaslui prin care a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare pentru trafic de droguri de risc și mare risc. Pedeapsa a fost redusă de judecătorii ieșeni în urma constituirii completului de divergență, după ce primii doi judecători din complet nu au ajuns la o hotărâre în consens. Bratosin, alături de mezinul grupului infracțional pe care îl conducea, nu a fost judecat în baza acordului de recunoaștere, el negând acuzațiile aduse de procurori. Atât pe durata urmăririi…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: