Home » Invatamant » Luată cu ambulanța de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad

Luată cu ambulanța de la Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad

Pentru prima dată în foarte mulți ani, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad iese în evidență nu datorită rezultatelor foarte bune obținute de elevi la olimpiade și concursuri, ci ca urmare a unui incident neplăcut, petrecut miercuri. O elevă în vârstă de 15 ani, din comuna Bogdana, dar care stă în gazdă în Bârlad, a venit la cursuri în stare de ebrietate. În timpul primei ore, i s-a făcut atât de rău, încât profesorii s-au văzut nevoiți să cheme o ambulanță.

Incidentul este de neînțeles pentru cadrele didactice, pentru că fata, elevă în clasa a X-a D (profilul turism-alimentație publică), învață bine, nu lipsește de la ore și nu a creat niciodată probleme.

„Nu este genul care face așa ceva. Din acest motiv, când am văzut că i s-a făcut rău și că nu mai mișcă, am sunat la 112 și am solicitat o ambulanță. Ne temeam ca nu cumva să mai aibă și altceva. Oricum, cursurile schimbului II au început la ora 13, la scurt timp s-a simțit rău, iar ambulanța a preluat-o pe la ora 13.30, așa că nu avea cum să consume alcool la școală. Din ce am discutat cu un unchi al fetei, am înțeles că de acasă a venit în stare de ebrietate”, ne-a declarat profesoara Olimpia Tănase, directoarea liceului.

Afectată de moartea bunicului

Eleva are două surori, care sunt în grija bunicilor întrucât mama lor a murit, iar tatăl nu se ocupă de ele. În urmă cu o lună, bunicul lor s-a stins, acesta putând fi motivul pentru care adolescenta a recurs la consumul de alcool.

„În Consiliul Profesoral vom discuta despre acest caz. Nu cred că se impune vreo sancțiune majoră întrucât este prima abatere a fetei și, foarte important, nu a băut la școală, ci doar a venit în stare de ebrietate la cursuri. Învață bine, are note peste 7 și nu are absențe. Vom încerca să aflăm ce s-a întâmplat, dacă știa că a băut alcool sau dacă a consumat o băutură dulce și nu și-a dat seama că are alcool. În orice caz, noi îl considerăm un accident. Gândiți-vă că la noi învață 870 de elevi, de la clasa pregătitoare și până la clasa a XII-a, și acesta e primul caz de gen”, a completat directoarea.

Profesoara Olimpia Tănase a menționat că, în momentul în care a văzut-o pe fată că se simte rău, o colegă de clasă s-a speriat atât de tare, încât a suferit o cădere de calciu și a leșinat. Astfel că, atunci când a venit ambulanța, ambele fete au primit îngrijiri medicale. Cea care consumase alcool a fost transportată la Spitalul de Urgență „Elena Beldiman”, iar celeilalte i-au fost administrate perfuzii la fața locului.

„Ieri (miercuri – n.r.), a fost adusă la Compartimentul de Primire Urgențe o minoră în vârstă de 15 ani, care a fost diagnosticată cu «intoxicație acută cu alcool etilic». Nu era în stare gravă, așa că nu a necesitat internare. După ce a primit tratamentul corespunzător și după ce și-a revenit din beție, a fost lăsată să plece acasă”, ne-a spus Gabriela Daniș, directorul medical al spitalului.

Pentru prima dată în foarte mulți ani, Liceul Tehnologic „Petru Rareș” Bârlad iese în evidență nu datorită rezultatelor foarte bune obținute de elevi la olimpiade și concursuri, ci ca urmare a unui incident neplăcut, petrecut miercuri. O elevă în vârstă de 15 ani, din comuna Bogdana, dar care stă în gazdă în Bârlad, a venit la cursuri în stare de ebrietate. În timpul primei ore, i s-a făcut atât de rău, încât profesorii s-au văzut nevoiți să cheme o ambulanță. Incidentul este de neînțeles pentru cadrele didactice, pentru că fata, elevă în clasa a X-a D (profilul turism-alimentație publică), învață…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: