Home » Politic » PDL salută eliminarea vizelor pentru basarabeni

PDL salută eliminarea vizelor pentru basarabeni

Ieri, s-a semnat Regulamentul privind eliminarea vizelor pentru toți cetățenii Republicii Moldova de către președintele Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, care va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE pe 8 aprilie. Conform Regulamentului, toți cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în 26 de state ale Uniunii Europene, mai puțin Marea Britanie și Irlanda.

Eliminarea vizelor pentru frații noștri de peste Prut reprezintă un pas înainte al Republicii Moldova spre Europa. Următorul pas decisiv va fi semnarea Acordului de asociere la UE, sperăm noi, în această vară. Pentru moldovenii din dreapta Prutului este important că vor putea călători în spațiul UE și vor putea obține și permise de muncă în țările membre. Apoi, moldovenii rămași acasă îi vor putea vizita când doresc, fără restricția vizelor pe care le obțineau de la Oficiul Schengen, amenajat, culmea, în spațiul Ambasadei Ungariei la Chișinău. Așa începe drumul către integrarea în Europa. Poate fi mai scurt sau mai lung, poate fi anevoios, presărat cu tot felul de obstacole care nu țin neapărat de voința cetățenilor din Republica Moldova. Ceea ce trebuie să reținem cu toții este că eliminarea vizelor de călătorie și semnarea Acordului de asociere a Republicii Moldova cu UE reprezintă garanții că eforturile pro-europene ale guvernanților de la Chișinău sunt apreciate la Bruxelles. Drumul spre Europa este drumul spre liberate și democrație, spre bunăstare și drepturi individuale. Ca și în cazul României, Europa îți dă, dar nu-ți bagă în traistă. Succesul diplomației rezultate din jocul oportunităților geopolitice și geostrategice trebuie completat cu succesul politicilor interne. Cea mai bună politică externă este politica internă”, a declarat Ciprian Iftimoaei, prim-vicepreședintele Organizației Județene Vaslui a PDL, candidat la alegerile europarlamentare din 25 mai.

Cristian Patrascu

Ieri, s-a semnat Regulamentul privind eliminarea vizelor pentru toți cetățenii Republicii Moldova de către președintele Parlamentului European și al Consiliului Uniunii Europene, care va fi publicat în Jurnalul Oficial al UE pe 8 aprilie. Conform Regulamentului, toți cetățenii Republicii Moldova vor putea călători fără vize în 26 de state ale Uniunii Europene, mai puțin Marea Britanie și Irlanda. „Eliminarea vizelor pentru frații noștri de peste Prut reprezintă un pas înainte al Republicii Moldova spre Europa. Următorul pas decisiv va fi semnarea Acordului de asociere la UE, sperăm noi, în această vară. Pentru moldovenii din dreapta Prutului este important că vor…

Review Overview

User Rating: 4.6 ( 2 votes)
%d blogeri au apreciat: