Home » Social » Bârlădenii, la „lecția” lui Tudor Gheorghe

Bârlădenii, la „lecția” lui Tudor Gheorghe

 La finele săptămânii trecute, iubitorii muzicii de calitate din Bârlad au fost invitați la spectacolul extraordinar „Lecția”, susținut de maestrul Tudor Gheorghe. Deși, în primă fază, spectacolul ar fi trebuit să aibă loc în sala Teatrului „Victor Ion Popa”, s-a stabilt ca marele artist român să cânte pe scena Casei de Cultură „George Tutoveanu”. Motivul este cât se poate de simplu: în timp ce teatrul are doar puțin peste 200 de locuri, casa de cultură poate adăposti peste 500 de spectatori.

Așadar, bârlădenii care au dorit să-l asculte pe Tudor Gheorghe în direct și de la câțiva pași au putut-o face duminică, 6 aprilie, începând cu ora 18.30. Prețul unui bilet a fost de 65 de lei.

„Spectacolul începe cu o pledoarie pentru păstrarea acurateței limbii române. Dacă nu-ți păstrezi frumusețea limbii, nu poți să vorbești de dragoste. Vom ajunge la cântecul popular românesc, la cele mai frumoase poeme, apoi voi intra într-o zonă de gând de reîntoarcere acasă, la părinți. Spectacolul se încheie cu dorul de casa noastră, de țară. Sunt poezii deosebit de frumoase, spectacolul e plin de umor”, a declarat Tudor Gheorghe.

Itinerarul turneului „Lecția” cuprinde cinci localități din Republica Moldova, printre care și capitala Chișinău, și peste 20 de localități din România: Bârlad, Botoșani, Rădăuți, Târgu Neamț, Iași, Focșani, Brăila, Mangalia, Galați, Drobeta Turnu Severin, Reșița, Hunedoara, Cluj șamd. Turneul a debutat pe 7 martie, în satul Izbiceni, județul Olt, și se va încheia pe 26 mai, la Reghin, județul Mureș.

 La finele săptămânii trecute, iubitorii muzicii de calitate din Bârlad au fost invitați la spectacolul extraordinar „Lecția”, susținut de maestrul Tudor Gheorghe. Deși, în primă fază, spectacolul ar fi trebuit să aibă loc în sala Teatrului „Victor Ion Popa”, s-a stabilt ca marele artist român să cânte pe scena Casei de Cultură „George Tutoveanu”. Motivul este cât se poate de simplu: în timp ce teatrul are doar puțin peste 200 de locuri, casa de cultură poate adăposti peste 500 de spectatori. Așadar, bârlădenii care au dorit să-l asculte pe Tudor Gheorghe în direct și de la câțiva pași au putut-o…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile