Home » Administratie » „Am transmis semnale de alarmă la ministerele de resort”: Intervenție la guvern pentru Grădinița 2 Dumești
Andrei Puica

„Am transmis semnale de alarmă la ministerele de resort”: Intervenție la guvern pentru Grădinița 2 Dumești

Prefectura Vaslui a cerut alocarea a 300.000 de lei pentru înlăturarea efectelor incendiului din 28 martie.

Prefectura Vaslui a înaintat un memoriu către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Educației, cărora le-a cerut ajutorul pentru asigurarea funcționării în condiții normale a Grădiniței cu program normal nr. 2 din Dumești. Practic, Prefectura a solicitat alocarea sumei de 300.000 de lei, necesară pentru înlăturarea efectelor incendiului din 28 martie.

Prefectul de Vaslui, Andrei Puică, a dispus constituirea unei comisii de evaluare a pagubelor, care, la fața locului, a constatat distrugerea tavanului, a pardoselii, a unei părți din tencuiala pereților, geamurilor și ușilor unor încăperi, a instalațiilor electrice și de încălzit, precum și afectarea structurii de rezistență a șarpantei și învelitorii clădirii. Ca urmare, se impune expertizarea structurii de rezistență, urmată de proiectarea și execuția lucrărilor de reabilitare și consolidare, valoarea fiind estimată la 300.000 de lei.

Până atunci, cei 54 de copii și trei cadre didactice au fost mutați în cele două corpuri de la Școala Gimnazială “Mareșal Constantin Prezan” Dumești, perturbând însă activitatea acestei instituții.

„Este de datoria noastră să ne implicăm astfel încât să putem ajuta nu doar autoritățile locale, care nu au fondurile necesare, cât și familiile ale căror copii au beneficiat de educația oferită la această unitate de învățământ. În acest moment, reabilitarea Grădiniței nr. 2 Dumești reprezintă un obiectiv important pentru întreaga comunitate, de aceea am transmis semnale de alarmă la ministerele de resort. Trebuie să se poată găsi o soluție pentru alocarea sumei solicitate”, a declarat prefectul județului Vaslui.

Prefectura Vaslui a cerut alocarea a 300.000 de lei pentru înlăturarea efectelor incendiului din 28 martie. Prefectura Vaslui a înaintat un memoriu către Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Ministerul Educației, cărora le-a cerut ajutorul pentru asigurarea funcționării în condiții normale a Grădiniței cu program normal nr. 2 din Dumești. Practic, Prefectura a solicitat alocarea sumei de 300.000 de lei, necesară pentru înlăturarea efectelor incendiului din 28 martie. Prefectul de Vaslui, Andrei Puică, a dispus constituirea unei comisii de evaluare a pagubelor, care, la fața locului, a constatat distrugerea tavanului, a pardoselii, a unei părți din…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile