Home » National » Chevron a obținut a doua autorizație de construire, pentru sonda de explorare de la Puiești

Chevron a obținut a doua autorizație de construire, pentru sonda de explorare de la Puiești

Chevron a obținut cea de-a doua autorizație de construire în Vaslui, după cea de la Pungești, pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de șist în Puiești, documentul fiind eliberat de Consiliul Județean după depunerea tuturor actelor de către compania petrolieră.

Consiliul Județean (CJ) Vaslui a emis societății Chevron România SRL o nouă autorizație de construire pentru „Lucrări de amenajare și foraj pentru sonda de explorare Puiești”, document obținut de compania petrolieră la mai bine de jumătate de an după declanșarea procedurilor în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autoritățile vasluiene susțin că eliberarea autorizației s-a făcut, ca și în cazul de la Pungești, cu respectarea legislației în domeniu, după depunerea la dosar de către Chevron a tuturor documentelor solicitate.

„O autorizație de construire, indiferent despre ce obiectiv este vorba, se eliberează doar dacă sunt îndeplinite toate condițiile legale. Societatea Chevron România Exploration and Production SRL a realizat toate cerințele impuse în certificatul de urbanism astfel încât a obținut autorizația de construire pentru lucrări de amenajare și foraj pentru sonda de explorare Puiești”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX președintele Consiliului Județean Vaslui, Dumitru Buzatu.

Eliberarea autorizației de construire la Puiești s-a făcut după ce Chevron obținuse, pe 30 ianuarie 2014, acordul de mediu pentru explorarea gazele de șist în extravilanul localității respective. Compania petrolieră a depus solicitarea pentru obținerea acordului de mediu la Puiești în toamna anului trecut, iar pe 20 decembrie2013 a avut loc și dezbaterea publică pe marginea proiectului, ședință care s-a desfășurat, pe o perioadă de două ore, printre huiduieli și fluierături ale localnicilor și activiștilor de mediu.

Sonda de explorare de la Puiești va fi amplasată la 1,4 kilometri de cea mai apropiată localitate și la 300 de metri față de pârâul Tutova. Suprafața luată în concesiune de compania petrolieră este de aproximativ două hectare.

Societatea Chevron România mai deține trei acorduri de mediu în județul Vaslui, obținute în urmă cu un an, pentru explorarea gazelor de șist în localitățile Siliștea – Pungești, Păltiniș – Băcești și Popeni – Găgești. De asemenea, compania petrolieră a obținut, în baza acordului de mediu și a altor avize de la alte autorități, și prima autorizație de construire pentru amenajarea platformei pe care urmează să fie montată sonda de explorare de la Siliștea – Pungești.

Autorizația a fost acordată de Consiliul Județean Vaslui la începutul lunii octombrie 2013, lucrările de amenajare a platformei fiind demarate efectiv pe 2 decembrie 2013.

Sursa: mediafax.ro

Chevron a obținut cea de-a doua autorizație de construire în Vaslui, după cea de la Pungești, pentru amplasarea sondei de explorare a gazelor de șist în Puiești, documentul fiind eliberat de Consiliul Județean după depunerea tuturor actelor de către compania petrolieră. Consiliul Județean (CJ) Vaslui a emis societății Chevron România SRL o nouă autorizație de construire pentru "Lucrări de amenajare și foraj pentru sonda de explorare Puiești", document obținut de compania petrolieră la mai bine de jumătate de an după declanșarea procedurilor în acest sens, transmite corespondentul MEDIAFAX. Autoritățile vasluiene susțin că eliberarea autorizației s-a făcut, ca și în cazul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile