Home » Invatamant » Marș împotriva violenței

Marș împotriva violenței

Preșcolarii de la Grădinița nr. 15 Vaslui au mărșăluit ieri pe străzile orașului.

Preșcolarii de la Grădinița nr. 15 Vaslui au organizat ieri un marș al tăcerii împotriva violenței. Înarmați cu pancarde pe care erau trecute tot felul de mesaje «calmante», micuții au plecat de la grădiniță pe principalele străzile ale orașului, oprindu-se pentru câteva minute în Piața civică pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la amploare fenomenului. Acțiunea, derulată sub genericul “Sunt mic, nu mă lovi”, face parte dintr-un proiect mai amplu, “Clubul prevenirii violenței în Europa», care se derulează de aproape doi ani și este finanțat de Comisia Europeană, având drept coordonator pe Ana Todeilă, directoarea grădiniței. Din echipa de proiect mai fac parte educatoarele Aurelia Pădurearu, Angelica Patrici, Matilda Donu și Livioara Mălăncuș.

Una dintre activitățile proiectului a fost competiția județeană “Stop violenței”, care a avut drept scop diminuarea fenomenului de violență în rândul și asupra copiilor prin dezvoltarea în unitățile școlare a unui mediu pașnic.

O altă activitate s-a intitulat “Copilul de vorbă cu violența” și s-a derulat la nivelul grupelor mare și mijlocie din cadrul Grădiniței nr. 15 Vaslui. Reprezentantul Centrului Județean de Resurse și Asistență Educațională, psihologul Dragoș Crăescu, a purtat o discuție cu preșcolarii.

Preșcolarii de la Grădinița nr. 15 Vaslui au mărșăluit ieri pe străzile orașului. Preșcolarii de la Grădinița nr. 15 Vaslui au organizat ieri un marș al tăcerii împotriva violenței. Înarmați cu pancarde pe care erau trecute tot felul de mesaje «calmante», micuții au plecat de la grădiniță pe principalele străzile ale orașului, oprindu-se pentru câteva minute în Piața civică pentru a atrage un semnal de alarmă cu privire la amploare fenomenului. Acțiunea, derulată sub genericul “Sunt mic, nu mă lovi”, face parte dintr-un proiect mai amplu, “Clubul prevenirii violenței în Europa», care se derulează de aproape doi ani și este…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Centrul Culturii Tradiționale Vaslui colectează calculatoare pentru copiii din mediul rural

În cadrul ”Târgului de Jucării” din acest an, Centrul ...

Peste 4.000 de elevi din municipiul Vaslui își vor primi bursele și pe perioada suspendării cursurilor

de Dănuț CIOBANU  Elevii unităților de învățământ preuniversitar de ...

Viitori subofițeri în practică la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Vaslui

Șase viitori subofiţeri jandarmi din cadrul  Şcolii de Subofiţeri ...