Home » Social » „Artă și tradiție creștină“

„Artă și tradiție creștină“

Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” găzduiește în aceste zile o expoziție dedicată Învierii Domnului.

Ieri, la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”, a avut loc vernisajul expoziției “Artă și tradiție creștină”, care pune în valoare o serie de obiecte de patrimoniu deținute de instituția vasluiană. Iubitorii de artă au astfel ocazia să facă un periplu prin secolele IV-V, cele ale primilor creștini de pe aceste meleaguri, continuând cu perioada medievală și cele ulterioare, accentuând, prin prezența obiectelor de cult liturgic ortodox, existența unor intense manifestări creștine în spațiul românesc.

Expoziția cuprinde obiecte de cult cu semnificație pascală, de la icoane, la ștergare, ouă încondeiate și covoare, care simbolizează întreg ciclul vieții și al astralului.

“Expoziția vine în întâmpinarea sărbătorii creștine a Învierii Domnului, prilej de a trăi clipe de bucurie și de a sărbători Paștele în cadrul comunității”, a declarat Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Județean.

Expoziția va fi deschisă publicului larg toată luna aprilie.

Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” găzduiește în aceste zile o expoziție dedicată Învierii Domnului. Ieri, la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare”, a avut loc vernisajul expoziției “Artă și tradiție creștină”, care pune în valoare o serie de obiecte de patrimoniu deținute de instituția vasluiană. Iubitorii de artă au astfel ocazia să facă un periplu prin secolele IV-V, cele ale primilor creștini de pe aceste meleaguri, continuând cu perioada medievală și cele ulterioare, accentuând, prin prezența obiectelor de cult liturgic ortodox, existența unor intense manifestări creștine în spațiul românesc. Expoziția cuprinde obiecte de cult cu semnificație pascală, de la icoane, la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile