Home » National » Filmul mazilirii lui Ion Cristoiu de la TVR

Filmul mazilirii lui Ion Cristoiu de la TVR

Jurnalistul Grigore Cartianu publică pe pagina sa de Facebook șirul întâmplărilor care au dus la mazilirea lui Ion Cristoiu de la TVR.

Cartianu susține că în spatele afacerii murdare,executate la ordin de Stelian Tănase – actualul director general interimar al TVR, se află nimeni altul decât premierul Victor Ponta. Acesta era deranjat de mai multă vreme de comentariile acide ale lui Ion Cristoiu, dar ce a pus capac și l-a orbit de furie pare să fi fost ultima emisiune, de joia trecută, în care Cristoiu a fost invitat la Realitatea TV. Iată ce povestește Grigore Cartianu:
“Picătura care a umplut paharul a fost însă o emisiune de joia trecută, de la Realitatea TV. Cristoiu l-a “tocat” mărunt pe Ponta, iar criticile gazetarului i-au picat greu la stomac primului-ministru, mai ales că trecuse de mult ora cinei. A fost momentul când Ponta a decis: pe ăsta nu vreau să-l mai văd!

Așa se face că vineri, la nici 12 ore după emisiunea de la Realitatea TV, lui Ion Cristoiu i-a sunat telefonul. Se afla în mașină, mergea spre Găgeștiul natal, din Țara Vrâncioaiei. O doamnă cu funcție din TVR îi vorbea, cu părere de rău, despre iminenta despărțire, pentru că Televiziunea publică vrea exclusivitate, iar el, Ion Cristoiu, are contract și cu Realitatea TV. Nu trecuseră două luni de când Stelian Tănase personal îi spusese lui Cristoiu că nu e nicio problemă, emisiunea de pe TVR 2 e altceva decât cea de la Realitatea…
Ce s-a întâmplat între timp? Simplu: intrat în panică după ruperea USL, Stelian Tănase, propus de PNL, a primit binecuvântarea lui Ponta, deci a PSD, pentru a rămâne la conducerea TVR. Asta înseamnă că trebuie să joace după cum îi cântă Ponta. Iar la primul șuierat al Plagiatorului, Tănase l-a și executat pe Cristoiu. Cu părere de rău, dar l-a executat. În cazul Intelectualității-Sale, funcția bate convingerile.
Revenit în Capitală, Ion Cristoiu s-a prezentat luni la TVR. Stelian Tănase l-a evitat, avea treburi mai importante. Cristoiu a intrat în universul kafkian al birocrației de stat, aflând că ar putea înregistra totuși o emisiune chiar marți-seară, când trebuia să fie în direct, și că emisiunea cu pricina va fi difuzată cândva, cumva, pe undeva… În același timp, pe post urma să fie difuzat altceva – probabil muzică populară sau, precum în situațiile grave, muzică patriotică.
Ion Cristoiu a refuzat. A semnat rezilierea contractului și și-a văzut de ale lui. Slavă Domnului, va avea mai mult timp pentru Bibliotecă!… Și, poate, pentru a finaliza mult-așteptata Istorie a literaturii române proletcultiste…
Două precizări importante:
1. Actele de reziliere a contractului erau pregătite de vineri, la puține ore după emisiunea în care Cristoiu îl criticase pe Ponta la Realitatea TV.
2. Contractul lui Ion Cristoiu cu TVR expira pe 30 iunie 2014.
Concluzie: incredibilă grabă lui Ponta de a-l “rade” pe gazetar! N-a mai avut răbdare până la sfârșitul lui iunie, adică mai puțin de trei luni. De fapt, n-a mai avut răbdare nici măcar câteva zile, dat fiind că emisiunea de marți, 8 aprilie, avându-l ca invitat pe Alexandru Arșinel, era deja pregătită, documentată, filmată, mai rămânea doar formalitatea discuției în direct.
Graba asta de a executa un ziarist înseamnă cea mai pură formă de paranoie a puterii, bazată pe o ură nebunească. Este sindromul care va sfârși prin a-l distruge pe politician, nu pe gazetar.
Nu mă îndoiesc că gazetarul Cristoiu va apuca să-i mănânce “coliva politică” și lui Victor Ponta, așa cum a făcut cu mulți atotputernici de-a lungul vremii!”

Sursa; reportervirtual.ro

Jurnalistul Grigore Cartianu publică pe pagina sa de Facebook șirul întâmplărilor care au dus la mazilirea lui Ion Cristoiu de la TVR. Cartianu susține că în spatele afacerii murdare,executate la ordin de Stelian Tănase – actualul director general interimar al TVR, se află nimeni altul decât premierul Victor Ponta. Acesta era deranjat de mai multă vreme de comentariile acide ale lui Ion Cristoiu, dar ce a pus capac și l-a orbit de furie pare să fi fost ultima emisiune, de joia trecută, în care Cristoiu a fost invitat la Realitatea TV. Iată ce povestește Grigore Cartianu: “Picătura care a umplut paharul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: