Home » Administratie » Primăria Vaslui se descurcă și cu bani puțini: Cel mai puțin îndatorați

Primăria Vaslui se descurcă și cu bani puțini: Cel mai puțin îndatorați

Deși situația socio-economică a municipiului reședință este una dintre cele mai dramatice din țară, iar investițiile de care s-a bucurat în ultima perioadă au costat, nu glumă, Vasluiul reușește să fie unul dintre cele mai puțin îndatorate din țară.

Cu o populație sărăcită, nereușind să contribuie la bugetul local în aceeași măsură ca alte comunități, și în condițiile în care, în ultima perioadă, în Vaslui s-au făcut investiții masive în infrastructură, municipiul a reușit anul trecut să fie fie una dintre cele mai puțin îndatorate reședințe de județ.

Acestă situație rezultă dintr-un clasament întocmit de cei de la economica.net și care are în vedere cele mai îndatorate mari orașe din țară. Aici, municipiul Vaslui se situează pe locul 35 din 41 de reședințe de județ.

La sfârșitul anului trecut, cea mai mare parte a administrațiilor municipiilor reședință de județ aveau datorii mai mari decât în urmă cu doi ani. Doar 13 au reușit să-și reducă debitele. Cu o datorie publică de 16,08 milioane, municipiul Vaslui se află într-una dintre cele mai fericite situații în comparație cu alte orașe, care au acumulat datorii uriașe.

Cel mai îndatorat este Bucureștiul care, la 31 decembrie 2013, avea un sold al datoriei publice în valoare de 2.288 de milioane de lei, față de 2.243 de milioane în 2011 (plus 2%), an în care gradul de îndatorare al Bucureștiului era de 9,99%.

Cluj-Napoca este al doilea mare oraș din România și avea în ultima zi a anului trecut un sold al datoriei publice locale de 311,96 milioane de lei, cu 13,6% peste nivelul din 2011.

Timișoara era mai îndatorată cu aproximativ 38,57 milioane de lei față de 2011, ajungând la un sold în valoare de 235,06 milioane de lei (o creștere de 19,6%).

În județul învecinat, Iașul a raportat o creștere importantă a datoriei, de 34,9%, de la 303,08 milioane de lei la 408,95 de milioane (o creștere de 34,9%).

Alte reședințe de județ au ajuns deja la pragul maxim de îndatorare de 30%. Slobozia avea la 31 decembrie 2013 o datorie publică de 40,01 milioane de lei, iar Satu Mare – 110,82 de milioane de lei.

Deși situația socio-economică a municipiului reședință este una dintre cele mai dramatice din țară, iar investițiile de care s-a bucurat în ultima perioadă au costat, nu glumă, Vasluiul reușește să fie unul dintre cele mai puțin îndatorate din țară. Cu o populație sărăcită, nereușind să contribuie la bugetul local în aceeași măsură ca alte comunități, și în condițiile în care, în ultima perioadă, în Vaslui s-au făcut investiții masive în infrastructură, municipiul a reușit anul trecut să fie fie una dintre cele mai puțin îndatorate reședințe de județ. Acestă situație rezultă dintr-un clasament întocmit de cei de la economica.net și…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile