Home » Administratie » Primăria Vaslui se descurcă și cu bani puțini: Cel mai puțin îndatorați

Primăria Vaslui se descurcă și cu bani puțini: Cel mai puțin îndatorați

Deși situația socio-economică a municipiului reședință este una dintre cele mai dramatice din țară, iar investițiile de care s-a bucurat în ultima perioadă au costat, nu glumă, Vasluiul reușește să fie unul dintre cele mai puțin îndatorate din țară.

Cu o populație sărăcită, nereușind să contribuie la bugetul local în aceeași măsură ca alte comunități, și în condițiile în care, în ultima perioadă, în Vaslui s-au făcut investiții masive în infrastructură, municipiul a reușit anul trecut să fie fie una dintre cele mai puțin îndatorate reședințe de județ.

Acestă situație rezultă dintr-un clasament întocmit de cei de la economica.net și care are în vedere cele mai îndatorate mari orașe din țară. Aici, municipiul Vaslui se situează pe locul 35 din 41 de reședințe de județ.

La sfârșitul anului trecut, cea mai mare parte a administrațiilor municipiilor reședință de județ aveau datorii mai mari decât în urmă cu doi ani. Doar 13 au reușit să-și reducă debitele. Cu o datorie publică de 16,08 milioane, municipiul Vaslui se află într-una dintre cele mai fericite situații în comparație cu alte orașe, care au acumulat datorii uriașe.

Cel mai îndatorat este Bucureștiul care, la 31 decembrie 2013, avea un sold al datoriei publice în valoare de 2.288 de milioane de lei, față de 2.243 de milioane în 2011 (plus 2%), an în care gradul de îndatorare al Bucureștiului era de 9,99%.

Cluj-Napoca este al doilea mare oraș din România și avea în ultima zi a anului trecut un sold al datoriei publice locale de 311,96 milioane de lei, cu 13,6% peste nivelul din 2011.

Timișoara era mai îndatorată cu aproximativ 38,57 milioane de lei față de 2011, ajungând la un sold în valoare de 235,06 milioane de lei (o creștere de 19,6%).

În județul învecinat, Iașul a raportat o creștere importantă a datoriei, de 34,9%, de la 303,08 milioane de lei la 408,95 de milioane (o creștere de 34,9%).

Alte reședințe de județ au ajuns deja la pragul maxim de îndatorare de 30%. Slobozia avea la 31 decembrie 2013 o datorie publică de 40,01 milioane de lei, iar Satu Mare – 110,82 de milioane de lei.

Deși situația socio-economică a municipiului reședință este una dintre cele mai dramatice din țară, iar investițiile de care s-a bucurat în ultima perioadă au costat, nu glumă, Vasluiul reușește să fie unul dintre cele mai puțin îndatorate din țară. Cu o populație sărăcită, nereușind să contribuie la bugetul local în aceeași măsură ca alte comunități, și în condițiile în care, în ultima perioadă, în Vaslui s-au făcut investiții masive în infrastructură, municipiul a reușit anul trecut să fie fie una dintre cele mai puțin îndatorate reședințe de județ. Acestă situație rezultă dintr-un clasament întocmit de cei de la economica.net și…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Criza COVID-19 își arată colții. Veniturile colectate la bugetele locale sunt tot mai mici

Blocarea în mare parte a activității economice din cauza ...

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit de furaje din localitatea Roșiești, a mistuit peste șapte tone de paie și a degradat alte 100 de tone, pompierii care au intervenit reușind să salveze alte 60 de tone de cereale. Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapamenta unui utilaj agricol. O fermă agricolă din localitatea Roșiești a fost cuprinsă de un incendiu de proporții în cursul după-amiezii de joi, în urma neglijenței unor salariați care au folosit utilaje agricole fără a ține cont de consecințe. Astfel, un depozit de furaje a luat foc, nu mai puțin de șapte tone de paie fiind mistuite de flăcări. De asemenea, alte 100 de tone de nutrețuri au fost degradate. Salariații fermei au solicitat ajutorul pompierilor prin numărul de urgență 112. ”La intervenție, s-au deplasat două echipaje cu autospecialele aferente de stingere cu apă și spumă, încadrate de opt pompieri. În ajutorul lor, au venit și 15 salariați ai fermei. Incendiul se manifesta la un depozit de 350 de metri pătrați. În urma intervenției, s-a reușit salvarea a 60 de tone de cereale, precum și a unei hale”, ne-a precizat responsabilul mass-media al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Vaslui, Marius Stanciu. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului stabilită de către pompieri au fost scânteile ieșite pe țeava de eșapament a unui tractor folosit de către un angajat care au aprins paiele uscate din depozitul de furaje. (Ionuț PREDA)

Un incendiu de proporții, care a cuprins un depozit ...

Vasluian arestat după ce și-a bătut cu parul nora și soția. Una din victime necesită intervenții chirurgicale

Un bărbat de 64 de ani, din municipiul Vaslui, ...