Home » Sport » Ultimatum de la jucători

Ultimatum de la jucători

Fotbaliștii Vasluiului refuză să se prezinte la meciul cu Steaua, dacă nu primesc măcar o parte din restanțele salariale.

Fotbaliștii Vasluiului nu vor să se prezinte la meciul cu Steaua, dacă șefii clubului nu le achită măcar o parte din restanțele salariale. Ar fi vorba despre 300.000 de euro pentru ca echipa să meargă mai departe, urmând ca toate creanțele față de jucători să fie stinse la final de campionat.

Deocamdată, jucătorii au decis să se prezinte la antrenamente, dar nu și la jocurile oficiale. Situația este tristă pentru că FC Vaslui poate deveni primul club din istoria Ligii I care pierde un joc prin neprezentare!

“Dacă echipa nu merge la meciul cu Steaua, vor fi repercusiuni destul de grave fiindcă banii din drepturile TV au fost încasați în avans. Doamne ferește să nu se prezinte echipa la meci! Nu ar fi grav, ci ar fi o dovadă de inconștiență”, a declarat Adrian Porumboiu, fostul finanțator al galben-verzilor.

Practic, pe 14 aprilie se va decide soarta echipei, atunci când se va ști dacă FC Vaslui va avea sau nu licență pentru prima ligă.

Ce riscă FC Vaslui dacă nu se prezintă la meciul cu Steaua

Dacă trupa lui Liviu Ciobotariu nu se va deplasa la meciul de vineri, din Ghencea, în cel mult zece zile FC Vaslui va trebui să suporte cheltuielile Stelei de organizare a partidei. În caz contrar, nu va fi programată în următoarea etapă.

Conform articolului 43, punctul 3 din Statute și Regulamente FRF, „echipele care nu s-au prezentat, au întârziat sau nu au prezentat carnetele de legitimare ale jucătorilor, cu excepția situațiilor de caz fortuit, sunt obligate să ramburseze echipelor orgnizatoare toate cheltuielile efectuate pentru organizarea jocurilor respective, în termen de 10 zile de la data pronunțării hotărârii de către comisia competentă. În caz contrar, nu vor fi programate la jocurile următoare”. Conform Regulamentului Disciplinar FRF, articolul 79, punctul 1, „neprezentarea la un meci oficial se sancționează prin pierderea jocului prin forfait”.

În condițiile în care vasluienii se confruntă cu grave probleme financiare, o cheltuială suplimentară, aceea pentru organizarea jocului din Ghencea, ar fi de neconceput. În plus, conform aceluiași Regulament Disciplinar FRF, articolului 79, punctul 2, „Neprezentarea la două jocuri din cadrul aceleiași ediții a campionatului (…) se sancționează cu excluderea din competiție și retrogradarea în categoria inferioară în anul competițional următor”.

30.000 de euro este suma aproximativă a cheltuielilor Stelei pentru meciul cu FC Vaslui. 24.400 de euro reprezintă chiria stadionului Steaua, iar restul merge către Ambulanță, Pompieri, pază, utilități.

Fotbaliștii Vasluiului refuză să se prezinte la meciul cu Steaua, dacă nu primesc măcar o parte din restanțele salariale. Fotbaliștii Vasluiului nu vor să se prezinte la meciul cu Steaua, dacă șefii clubului nu le achită măcar o parte din restanțele salariale. Ar fi vorba despre 300.000 de euro pentru ca echipa să meargă mai departe, urmând ca toate creanțele față de jucători să fie stinse la final de campionat. Deocamdată, jucătorii au decis să se prezinte la antrenamente, dar nu și la jocurile oficiale. Situația este tristă pentru că FC Vaslui poate deveni primul club din istoria Ligii I…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: