Home » National » Patru foraje la 15 și 80 de metri, pe platforma de la Pungești, pentru monitorizarea calității apei

Patru foraje la 15 și 80 de metri, pe platforma de la Pungești, pentru monitorizarea calității apei

Patru puțuri forate la adâncimi de 15 și 80 de metri au fost executate pe platforma deținută de compania Chevron la Pungești, pentru monitorizarea calității apei atât înaintea începerii lucrărilor de explorare a gazelor de șist, cât și pe timpul și la finalizarea acestora.

Calitatea apei din subteranul platformei unde Chevron va executa lucrări de explorare a gazelor de șist în extravilanul localității vasluiene Siliștea – Pungești va fi monitorizată periodic de către compania care execută lucrările de foraj, transmite corespondentul MEDIAFAX. În acest sens, compania a forat patru puțuri de 15 și 80 de metri adâncime, în fiecare colț al platformei pe care va fi ridicată, în perioada imediat următoare, sonda de explorare a gazelor de șist. „În următoarele zile, înaintea începerii lucrărilor de foraj, vor fi prelevate probe de apă din toate cele patru puțuri, ulterior urmând a fi analizate în laboratoare acreditate. Astfel de prelevări se vor face lunar, în timpul forajului și după terminarea acestuia, pentru a se vedea dacă operațiunile nu afectează calitatea apelor. Așa după cum este prevăzut în acordul de mediu, toate rezultatele vor fi comunicate autorităților de mediu”, a declarat corespondentului MEDIAFAX managerul sitului deținut de compania Chevron la Siliștea – Pungești, George Orbu. Execuția celor patru puțuri de monitorizare a calității apei s-a făcut cu acordul Administrației Bazinală de Apă „Prut – Bârlad”.
Explorarea efectivă a gazelor de șist în localitatea vasluiană Pungești va începe în două – trei săptămâni, au anunțat, marți, oficialii companiei Chevron. Procesul de forare va dura până la 90 de zile, urmând ca specialiștii firmei angajată de Chevron să preleveze mostre de sol, care vor fi analizate în laboratoare, unde va fi evaluată capacitatea zăcământului, în funcție de care se va decide dacă este rentabilă și exploatarea gazelor de șist. Compania Chevron a început lucrările de amenajare a suprafeței deținute în Siliștea – Pungești, pe care urmează să fie amplasată prima sondă de explorare a gazelor de șist în județul Vaslui, în data de 2 decembrie2013.
După patru luni de activitate, lucrările de amenajare a platformei au fost finalizate, reprezentanții companiei susținând că au fost angajate 56 de persoane din județul Vaslui, din care 32 din comuna Pungești.
Sursa: mediafax.ro
Patru puțuri forate la adâncimi de 15 și 80 de metri au fost executate pe platforma deținută de compania Chevron la Pungești, pentru monitorizarea calității apei atât înaintea începerii lucrărilor de explorare a gazelor de șist, cât și pe timpul și la finalizarea acestora. Calitatea apei din subteranul platformei unde Chevron va executa lucrări de explorare a gazelor de șist în extravilanul localității vasluiene Siliștea - Pungești va fi monitorizată periodic de către compania care execută lucrările de foraj, transmite corespondentul MEDIAFAX. În acest sens, compania a forat patru puțuri de 15 și 80 de metri adâncime, în fiecare colț…

Review Overview

User Rating: 0.53 ( 2 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: