Home » Social » Pentru iubitorii muzicii psaltice și corale din Bârlad: Concert de Florii

Pentru iubitorii muzicii psaltice și corale din Bârlad: Concert de Florii

Sâmbătă, sala Casei de Cultură „George Tutoveanu” Bârlad va fi luată cu asalt de preoții din județ, care vor susține un spectacol de muzică religioasă.

Un concert de muzică psaltică și corală, intitulat „Așteptând Învierea lui Hristos… așteptăm învierea noastră”, va fi organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza”, în parteneriat cu Protoieria Bârlad, Episcopia Hușilor și instituția gazdă, Casa de Cultură „George Tutoveanu”. Spectacolul va începe la ora 15, cu un recital al corului cântăreților bisericești al Episcopiei Hușilor și al corului „Anastasis” al parohiilor „Învierea Domnului” și „Sfânta Ecaterina” Bârlad.

Dacă, în alți ani, concertul de muzică psalmică era susținut numai de preoți și liceeni de la Seminarul Teologic, acum publicul va avea o surpriză. Pe scenă vor evolua și grupuri vocale care nu țin de vreo biserică: corul „Crizantema” al Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor Bârlad, grupul coral „Eleison” al Asociației „Sfântul Spiridon”, grupul „Voioșii” Fedești, comuna Șuletea, grupul folcloric „Rapsozii Iveștilor” și grupul coral „Sfinții Împărați Constantin și Elena” Perieni.

Printre invitați se vor regăsi numeroși preoți din Bârlad și localitățile arondate, precum și protopopii din județ, însă cel mai probabil va fi prezent și preasfințitul Corneliu Bârlădeanul, episcopul Hușilor.

Tot cu ocazia sărbătorii de Florii, Centrul „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Protoieria Bârlad organizează manifestarea intitulată „Florii eminesciene”, găzduită de Centrul „Mihai Eminescu”, sâmbătă, începând cu ora 11. Preotul Adrian Filimon va vorbi despre semnificația religioasă a Floriilor, după care va fi vernisată expoziția de pictură „Gânduri pastelate de Florii”, realizată de artistul Ovidiu Cucu. Prezentarea o va face profesorul Antonio Romeo Pălie, membru al Uniunii Artiștilor Plastici. Nu în ultimul rând, publicul se va delecta cu poezii dedicate Floriilor recitate de Geta Modiga și cu colinde interpretate de cantautorul Mihai Gheciu.

Sâmbătă, sala Casei de Cultură „George Tutoveanu” Bârlad va fi luată cu asalt de preoții din județ, care vor susține un spectacol de muzică religioasă. Un concert de muzică psaltică și corală, intitulat „Așteptând Învierea lui Hristos... așteptăm învierea noastră”, va fi organizat de Casa de Ajutor Reciproc a Pensionarilor „Elena Cuza”, în parteneriat cu Protoieria Bârlad, Episcopia Hușilor și instituția gazdă, Casa de Cultură „George Tutoveanu”. Spectacolul va începe la ora 15, cu un recital al corului cântăreților bisericești al Episcopiei Hușilor și al corului „Anastasis” al parohiilor „Învierea Domnului” și „Sfânta Ecaterina” Bârlad. Dacă, în alți ani, concertul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: