Home » National » Radu Mazăre și omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro, cercetați în libertate

Radu Mazăre și omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro, cercetați în libertate

Primarul Constanței, Radu Mazăre, și omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro pentru a-și asigura câștigarea contractului pentru construirea locuințelor sociale din campusul „Henri Coandă” vor fi cercetați în libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri seară, ICCJ.

Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeași instanță. De altfel, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au precizat, pentru MEDIAFAX, că vor contesta decizia de miercuri seară. Mazăre și Morgenstern urmează să fie eliberați din arest, la aproximativ 11 ore de la reținerea lor în seara zilei de marți.

Primarul Constanței, Radu Mazăre, este acuzat de procurorii anticorupție că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern – reprezentant al firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă” -, pentru a o ajuta pe aceasta să câștige licitația și pentru a mări, ulterior, valoarea contractului.  DNA a informat, marți, că Radu Mazăre este urmărit penal pentru luare de mită, iar Avraham Morgenstern, pentru dare de mită. Cei doi au fost reținuți marți seară, după audieri la sediul central al DNA. Surse judiciare au declarat miercuri, pentru MEDIAFAX, că fratele primarului Constanței, senatorul PSDAlexandru Mazăre, este cercetat în acest dosar pentru luare de mită, după ce ar fi primit, și el, bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuințe sociale „Henri Coandă”. Potrivit acelorași surse, senatorul ar fi avut cunoștință de activitatea infracțională a fratelui său și i-a oferit acestuia ajutorul.

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg este cel care l-ar fi pus în legătură pe Avraham Morgenstern cu „persoane capabile” să-i asigure câștigarea licitației pentru „Henri Coandă” și, totodată, cel care ar fi preluat bani de la firmele acestuia și le-a pus în conturi ale fraților Mazăre și ale altora, mai susțin sursele citate.

Sursa: mediafax.ro

Primarul Constanței, Radu Mazăre, și omul de afaceri care i-ar fi dat mită 175.000 de euro pentru a-și asigura câștigarea contractului pentru construirea locuințelor sociale din campusul "Henri Coandă" vor fi cercetați în libertate, sub control judiciar, a decis, miercuri seară, ICCJ. Decizia Înaltei Curți de Casație și Justiție (ICCJ) nu este definitivă, ea putând fi contestată la aceeași instanță. De altfel, reprezentanții Direcției Naționale Anticorupție (DNA) au precizat, pentru MEDIAFAX, că vor contesta decizia de miercuri seară. Mazăre și Morgenstern urmează să fie eliberați din arest, la aproximativ 11 ore de la reținerea lor în seara zilei de marți. Primarul Constanței, Radu…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: