Home » Justitie » Războiul de la FC Vaslui, pe masa procurorilor: Damian, reclamat la Parchet
Ciprian Damian

Războiul de la FC Vaslui, pe masa procurorilor: Damian, reclamat la Parchet

Acționarul majoritar și administratorul clubului FC Vaslui a fost reclamat marți la Parchetul de pe lângă judecătoria Vaslui de proprii subordonați, fiind acuzat de infracțiuni economice.

Scandalul de la FC Vaslui continuă cu toată forța. După tirul acuzațiilor reciproce pe care și le-au aruncat în ultimele zile Adrian Porumboiu, ex-finanțatorul echipei, și Ciprian Damian, acționarul majoritar și administratorul clubului, o nouă mutare s-a produs în urmă cu două zile. Consiliul de Administrație (CA) al FC Vaslui a depus o plângere penală împotriva… propriului acționar majoritar, demers care are toate șansele să facă istorie, fiind o premieră absolută.

“La Parchetul de pe lângă Tribunalul Vaslui a fost înregistrată o plângere din partea conducerii SC Sporting Club SA Vaslui împotriva numitului Damian Ciprian Iulian, pentru săvârșirea unor infracțiuni economice», a declarat prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalului Vaslui, Sorin Armeanu.

Ciprian Damian a devenit acționarul majoritar al SC Sporting Club SA Vaslui în vara anului trecut, când omul de afaceri Adrian Porumboiu și-a anunțat retragerea din fotbal și i-a cedat 84% din acțiuni contra sumei de 105.000 de lei. Damian ocupa deja funcția de președinte al CA, din anul 2010.

În decembrie anul trecut, când a izbucnit scandalul dintre Adrian Porumboiu și Ciprian Damian, în funcția de președinte a fost numit Viorel Nebunu, însă demersul a fost contestat vehement de Damian, care a reclamat la poliție faptul că apropiații omului de afaceri i-ar fi spart biroul din incinta Centrului de Afaceri și i-au sustras documentele contabile. Fiind invocate și infracțiuni informatice, plângerea a fost declinată procurorilor Biroului Teritorial Vaslui al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Crimă Organizată și Terorism.

Referitor la plângerea depusă marți, Ciprian Damian a declarat că nu știe absolut nimic, subliniind că, în mod firesc, el reprezintă conducerea clubului. Am încercat să luăm legătura cu președintele executiv al clubului, Dragoș Iftime, însă acesta, de la izbucnirea scandalului la FC Vaslui, nu mai răspunde la telefon.

Acționarul majoritar și administratorul clubului FC Vaslui a fost reclamat marți la Parchetul de pe lângă judecătoria Vaslui de proprii subordonați, fiind acuzat de infracțiuni economice. Scandalul de la FC Vaslui continuă cu toată forța. După tirul acuzațiilor reciproce pe care și le-au aruncat în ultimele zile Adrian Porumboiu, ex-finanțatorul echipei, și Ciprian Damian, acționarul majoritar și administratorul clubului, o nouă mutare s-a produs în urmă cu două zile. Consiliul de Administrație (CA) al FC Vaslui a depus o plângere penală împotriva... propriului acționar majoritar, demers care are toate șansele să facă istorie, fiind o premieră absolută. “La Parchetul de pe…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: