Home » Business » Companiile de servicii de externalizare vor angaja în 2 ani, în România, peste 4.000 de persoane

Companiile de servicii de externalizare vor angaja în 2 ani, în România, peste 4.000 de persoane

Companiile de servicii de externalizare pentru afaceri vin în România pentru ajutoarele de stat pe care le primesc pentru deschiderea de noi facilități și crearea de locuri de muncă, iar în următorii doi ani noii veniți pe piața locală ar urma să angajeze minim 4.000 de persoane.

„În ultimele luni, atât companiile existente din domeniul BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Service Outsourcing), dar și companii noi se extind în România. Acestea nu vin doar pentru forța de muncă ieftină, ci vin pentru facilitățile pe care le primesc de la stat, pentru crearea de noi afaceri și noi locuri de muncă. Anul trecut, ajutoarele acordate de stat pentru acest domeniu s-au ridicat la 50 milioane euro, iar pentru acest an fondurile disponibile ajung la 35 milioane euro pentru companii de IT, BPO sau alte astfel de servicii”, a declarat joi Marius Scuta, șeful departamentului de birouri al JLL. El a arătat că de aceste facilități beneficiază pe an cam 5 companii, deși lista celor care ar dori să obțină ajutor de stat este mult mai mare. Companiile de BPO și de SSC reprezintă printre cei mai importanți chiriași ai clădirilor de birouri atât din București, cât și din marile orașe din țară, fiind și printre cei mai mari angajatori din ultimii ani. „În prezent discutăm cu jucători de pe aceste domenii care ar vrea să intre în România și care ar urma să angajeze 4.000 de persoane în următorii doi ani. Dacă mai punem la socoteală și companiile existente deja și care se extind în continuare, vom vedea că acest domeniu va angaja în perioada care urmează un număr mare de oameni”, a declarat Răzvan Iorgu, managing director CBRE România. Reprezentanții consultanților imobiliari, dar și ai dezvoltatorilor apreciază că România a devenit din nou atractivă pentru companii și investitori, fiind următoarea țintă a acestora, după Polonia. „România este acum destinația preferată a companiilor, după Polonia. Bucureștiul este acum mult mai ieftin decât Varșovia și chiar decât alte orașe secundare din Polonia. Având în vedere condițiile pe care le oferă România nu văd niciun motiv pentru care companiile să nu vină pe o piață mai ieftină”, a declarat David Hay, directorul executiv pentru România, Ungaria și Letonia AFI Europe.

AFI Europe dezvoltă complexul de birouri AFI Park de lângă centrul comercial AFI Cotroceni, unde mai mult dintre chiriași sunt din domeniul IT sau BPO.

„Aceste companii vor fi ținta noastră și pentru complexul de birouri pe care vrem să îl dezvoltăm în zona Progresului (pe fosta platformă Inox, n.r.). Dar nu mă aștept ca evoluția acestor companii să dureze la nesfârșit, de aceea, la acest proiect vom veni cu chirii mai mici decât în AFI Park”, a adăugat Hay.

Pe de altă parte, Randy Tharp, managing director al companiei Epstein Architecture & Engineering în România, a arătat că unele clădiri încadrate în clasa A din România nu au aceeași calitate ca cele din alte țări, ceea ce ar duce la dificultăți în atragerea de chiriași. „Când vin companii din străinătate care sunt obișnuite cu clădirile de clasa A, de calitate, pot să-și dea foarte repede seama care din cele din România au aceeași calitate sau care sunt doar promovate ca fiind de clasa A. De aceea acestea rămân fără chiriași”, a spus Tharp.

În viziunea sa, în viitor dezvoltatorii vor trebui să se axeze pe dezvoltarea de clădiri de birouri și în afara Bucureștiului sau a orașelor mari, considerând că aceste piețe au potențial pe termen lung.

Sursa: mediafax.ro

Companiile de servicii de externalizare pentru afaceri vin în România pentru ajutoarele de stat pe care le primesc pentru deschiderea de noi facilități și crearea de locuri de muncă, iar în următorii doi ani noii veniți pe piața locală ar urma să angajeze minim 4.000 de persoane. "În ultimele luni, atât companiile existente din domeniul BPO (Business Process Outsourcing) și SSC (Shared Service Outsourcing), dar și companii noi se extind în România. Acestea nu vin doar pentru forța de muncă ieftină, ci vin pentru facilitățile pe care le primesc de la stat, pentru crearea de noi afaceri și noi locuri…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile