Home » Administratie » Distincții pentru patru directori ai Muzeului „Vasile Pârvan”

Distincții pentru patru directori ai Muzeului „Vasile Pârvan”

Actualul director al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad și alți trei fosți directori ai instituției vor deveni cetățeni de onoare ai Bârladului. Anunțul a fost făcut public de primarul Constantin Constantinescu, ieri, în ziua în care muzeul a împlinit un secol de la înființare. Potrivit acestuia, distincția le va fi oferită directorului în funcție, Mircea Mamalaucă, și Eugeniei Păpușoi, Nicoletei Arnăutu și Lidiei Dragomir, care au condus instituția de cultură în anii trecuți.

„Pentru ședința Consiliului Local, care va avea loc, cel mai probabil, pe 30 aprilie, voi iniția un proiect de hotărâre prin care directorii Mircea Mamalaucă, Nicoleta Arnăutu, Eugenia Păpușoi și Lidia Dragomir să primească distincția de cetățean de onoare al Bârladului. Astăzi (ieri – n.r.), ei vor fi premiați oficial cu Diploma de Merit Cultural, la Prefectura Vaslui, unde voi merge și eu”, a declarat edilul.

Cei patru muzeografi și-au pus întreaga viață în slujba muzeului, indiferent de domeniul în care au profesat, reușind împreună să situeze Muzeul „Vasile Pârvan” printre cele mai importante instituții similare din țară.

Actualul director al Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad și alți trei fosți directori ai instituției vor deveni cetățeni de onoare ai Bârladului. Anunțul a fost făcut public de primarul Constantin Constantinescu, ieri, în ziua în care muzeul a împlinit un secol de la înființare. Potrivit acestuia, distincția le va fi oferită directorului în funcție, Mircea Mamalaucă, și Eugeniei Păpușoi, Nicoletei Arnăutu și Lidiei Dragomir, care au condus instituția de cultură în anii trecuți. „Pentru ședința Consiliului Local, care va avea loc, cel mai probabil, pe 30 aprilie, voi iniția un proiect de hotărâre prin care directorii Mircea Mamalaucă, Nicoleta Arnăutu, Eugenia…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile