Home » World » Miniștrii de Finanțe din cadrul G7 au discutat despre "nevoile de finanțare" ale Ucrainei

Miniștrii de Finanțe din cadrul G7 au discutat despre "nevoile de finanțare" ale Ucrainei

Miniștrii de Finanțe din statele G7, puternic industrializate, au evocat joi „situația din Ucraina” și „nevoile de finanțare” a acestei țări, într-o reuniune la Washington, potrivit unui scurt comunicat.

La finalul unei reuniuni „informale și scurte”, miniștrii și guvernatorii băncilor centrale din statele membre G7 – Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite – au anunțat că au trecut în revistă „evoluțiile importante și recente ale economiei mondiale”, inclusiv în Ucraina. Riscând probleme financiare grave, țara a cerut ajutorul comunității internaționale. La sfârșitul lui martie, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a dat acordul pentru un împrumut în valoare de 14 până la 18 miliarde de dolari, care va fi completat prin finanțări la nivel bilateral. Criza din Ucraina, pe care Moscova a amenințat-o joi cu tăierea gazelor naturale, se află în centrul unor discuții ale marilor creditori la nivel mondial, reuniți în cadrul Adunării Generale a FMI și Băncii Mondiale (BM) la Washington. Directoarea generală a FMI Christine Lagarde a avertizat joi cu privire la „riscuri geopolitice tot mai mari” care ar putea să afecteze relansarea economică. Americanul Jacob Lew, în urma unei întâlniri joi cu omologul său rus Anton Siluanov, a avertizat că Statele Unite sunt pregătite să „adopte noi sancțiuni” vizând Moscova, dacă Rusia nu renunță la escaladare, a anunțat un purtător de cuvânt al Trezoreriei.

Țările industrializate și emergente din cadrul G20 urmează, de asemenea, să evoce situația ucraineană, într-un comunicat așteptat vineri.

Sursa: mediafax.ro

Miniștrii de Finanțe din statele G7, puternic industrializate, au evocat joi "situația din Ucraina" și "nevoile de finanțare" a acestei țări, într-o reuniune la Washington, potrivit unui scurt comunicat. La finalul unei reuniuni "informale și scurte", miniștrii și guvernatorii băncilor centrale din statele membre G7 - Canada, Franța, Germania, Italia, Japonia, Marea Britanie și Statele Unite - au anunțat că au trecut în revistă "evoluțiile importante și recente ale economiei mondiale", inclusiv în Ucraina. Riscând probleme financiare grave, țara a cerut ajutorul comunității internaționale. La sfârșitul lui martie, Fondul Monetar Internațional (FMI) și-a dat acordul pentru un împrumut în valoare de 14 până la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: