Home » World » Ianukovici: Ucraina a intrat în RĂZBOI CIVIL. Operațiune ANTITERORISTĂ în estul țării. VICTIME de ambele părți

Ianukovici: Ucraina a intrat în RĂZBOI CIVIL. Operațiune ANTITERORISTĂ în estul țării. VICTIME de ambele părți

Președintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunțat agențiile de presă din Rusia. O operațiune „antiteroristă” a fost lansată în orașul ucrainean Slaviansk, împotriva militanților proruși care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, anunță ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Intervenția forțelor speciale ucrainene s-a soldat cu morți și răniți de ambele părți, anunță ministrul Arsen Avakov.

UPDATE 00:06 Viktor Ianukovici: Ucraina a intrat în război civil

Președintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunțat agențiile de presă din Rusia, citate de AFP. „Sângele a fost vărsat. Țara noastră se află de-acum într-o situație nouă, de fapt, a început să intre în război civil”, a declarat el. Ianukovici, înlăturat de la putere la sfârșitul lunii februarie în urma unor manifestații sângeroase la Kiev, capitala Ucrainei, a acuzat Statele Unite că participă direct la tulburările din estul țării. „Vreau să anunț implicarea directă în ultimele evenimente a Statelor Unite, care nu se amestecă doar în ceea ce se întâmplă în țară, dar care, de asemenea, indică ce și cum să facă” Ucraina, a adăugat el. Președintele ucrainean înlăturat de la putere a vorbit de la Rostov-pe-Don, în Rusia, unde s-a refugiat.

UPDATE 21:08 Moscova îndeamnă autoritățile de la Kiev să înceteze „războiul împotriva propriului popor”

Rusia a îndemnat duminică autoritățile din Ucraina să înceteze „războiul împotriva propriului popor”, arătându-se indignată de amenințările Guvernului de la Kiev privind recurgerea la armată pentru a pune capăt tulburărilor din estul țării, relatează AFP. „Cerem acoliților din Maidan, care l-au înlăturat de la putere pe președintele legitim al Ucrainei, să înceteze imediat războiul împotriva propriului popor”, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukașevici, potrivit unor imagini difuzate de postul de televiziune Rossia 24. „Ordinul ucigaș (al lui Oleksandr) Turcinov de a recurge la armată pentru a reprima protestele provoacă indignare”, a continuat el, reacționând la anunțul președintelui interimar ucrainean privind lansarea unei „operațiuni antiteroriste de mare amploare” pentru a pune capăt tulburărilor din estul Ucrainei.

„Condamnăm cu putere tentativele de recurgere la forță împotriva manifestanților și militanților cu ajutorul unor combatanți (ai partidului naționalist) Sectorul de Dreapta și ai altor grupări înarmate nelegitime”, a adăugat el.

UPDATE 19:12 Oleksandr Turcinov ordonă o operațiune de amploare împotriva militanților proruși din estul Ucrainei

Președintele interimar Oleksandr Turcinov a ordonat o operațiune de amploare împotriva militanților proruși din estul Ucrainei, acuzând Rusia că poartă „un război” pe teritoriul ucrainean, relatează AFP.

„S-a vărsat sânge în războiul pe care Rusia îl poartă pe teritoriul Ucrainei”, a spus Turcinov.

„Am ordonat lansarea unei operațiuni de mare amploare” în estul țării, a adăugat președintele Ucrainei.

„Agresorul nu încetează și continuă să organizeze violențe în estul țării. Nu vom lăsa Rusia să repete scenariul din Crimeea în regiunile din estul țării”, a subliniat Turcinov.

„Toți cei care susțin agresorii vor fi trași la răspundere”, a insistat președintele.

Turcinov a reiterat oferta de amnistiere a agresorilor care depun armele până luni dimineață.

UPDATE 17:35 Ambasador SUA: Atacurile din estul Ucrainei poartă semnele implicării Rusiei

Atacurile grupurilor proruse în orașele din estul Ucrainei poartă „semnele implicării Moscovei”, apreciază Samantha Power, ambasadorul american la Națiunile Unite, amenințând cu noi sancțiuni, informează AFP. „Atacurile poartă toate semnele evenimentelor pe care le-am văzut în Crimeea, sunt profesioniste, sunt coordonate. În fiecare din cele șase-șapte orașe, forțele proruse fac exact același lucru”, a subliniat Power. „Fără niciun dubiu, este vorba de semnele implicării Moscovei”, a spus ambasadorul american. „Operațiunea antiteroristă lansată de forțele guvernamentale împotriva militanților proruși s-a soldat cu morți și răniți de ambele părți”, a declarat Avakov pe pagina sa de Facebook. „Un agenți al Serviciului ucrainean de securitate (SBU) a fost omorât, iar alți cinci membri ai forțelor de ordine au fost răniți”, a precizat Avakov, citat de AFP. „În rândul separatiștilor, există un număr necunoscut de victime”, a adăugat ministrul.

O operațiune „antiteroristă” a fost lansată în orașul ucrainean Slaviansk, împotriva militanților proruși care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, a anunțat duminică dimineață ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. „O operațiune antiteroristă a început la Slaviansk”, a scris, pe Facebook, Arsen Avakov. „La operațiune participă unități ale forțelor speciale. Locuitorii sunt rugați să nu iasă din case și să stea departe de ferestre”, a adăugat ministrul de Interne.

Militanți proruși ocupă de sâmbătă sediul serviciilor de securitate și un comisariat de poliție din orașul ucrainean Slaviansk (est).

Sursa: mediafax.ro

Președintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au anunțat agențiile de presă din Rusia. O operațiune "antiteroristă" a fost lansată în orașul ucrainean Slaviansk, împotriva militanților proruși care ocupă sedii ale serviciilor de securitate, anunță ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov. Intervenția forțelor speciale ucrainene s-a soldat cu morți și răniți de ambele părți, anunță ministrul Arsen Avakov. UPDATE 00:06 Viktor Ianukovici: Ucraina a intrat în război civil Președintele ucrainean înlăturat de la putere, Viktor Ianukovici, a apreciat, duminică, faptul că Ucraina a intrat în război civil, au…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile