Home » Social » Târgul de Paște din Bârlad, la prima ediție

Târgul de Paște din Bârlad, la prima ediție

După modelul Târgului de Crăciun, edilii bârlădeni și-au propus ca, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, localnicii să poată beneficia de produse artizanale și alimentare specifice. În acest sens, au fost amplasate mai multe căsuțe în zona Pieței „Sfântul Ilie”.

„Este o copie mai mică a Târgului de Crăciun, dar sper că va avea ceva mai mult succes, după modelul practicat în alte orașe din țară. Am vorbit deja cu o firmă care se ocupă cu desfacerea produselor alimentare și artizanale specifice Sărbătorilor Pascale, dar vom avea și o expoziție florală. Pentru ca sărbătorile din acest an să fie pe placul tuturor, Serviciul de Gospodărie Comunală și Locativă a depus tot efortul pentru ca orașul să arate cât mai bine”, a declarat primarul Constantin Constantinescu.

În mai multe zone ale Bârladului (Confecții, Cerbul de Aur, Biserica „Domneasca”, primărie, parcul „Victor Ion Popa”) au fost amplasați uriași iepurași luminați de mii de leduri multicolore. De asemenea, de-a lungul arterei principale au fost montate și puse în funcțiune instalații luminoase cu motive specifice Sărbătorilor Pascale, iar spațiile verzi au fost ecologizate.

„Au fost plantate 18.000 de fire de panseluțe, atât în zona centrală, cât și în cele două parcuri ale orașului. În paralel, bordurile trotuarelor au fost vopsite și copacii au fost văruiți, iar, împreună cu elevii de la diverse școli, s-a făcut ecologizarea mai multor spații verzi”, ne-a spus Olga Ungureanu, șefa Serviciului de Gospodărie Comunală și Locativă din cadrul Primăriei Bârlad.

După modelul Târgului de Crăciun, edilii bârlădeni și-au propus ca, înainte de sărbătoarea Învierii Domnului, localnicii să poată beneficia de produse artizanale și alimentare specifice. În acest sens, au fost amplasate mai multe căsuțe în zona Pieței „Sfântul Ilie”. „Este o copie mai mică a Târgului de Crăciun, dar sper că va avea ceva mai mult succes, după modelul practicat în alte orașe din țară. Am vorbit deja cu o firmă care se ocupă cu desfacerea produselor alimentare și artizanale specifice Sărbătorilor Pascale, dar vom avea și o expoziție florală. Pentru ca sărbătorile din acest an să fie pe placul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: