Home » Invatamant » Tradiții și obiceiuri la Băcești

Tradiții și obiceiuri la Băcești

Grădinița din Băcești a derulat proiectul “Tradiții și obiceiuri la români”, susținând o șezătoare folclorică la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui. Acțiunea s-a bucurat de prezența unor preșcolari de la Grădinița nr. 4 Roman, județul Neamț.

Sub coordonarea educatoarei Mariana Olariu, copiii au prezentat un program artistic, ilustrând o parte din tradițiile specifice sărbătorilor pascale: încondeiatul ouălor, tors, țesut și împletitul lânii. Tot în acest cadru au fost lansate cărți, reviste și alte materiale didactice.

Acțiunea a cuprins și programul “Educăm așa”, evidențiindu-se că sistemul de învățământ trebuie să aibă o strânsă legătură cu părinții.

Alături de copii s-a aflat și Ramona Mocanu, directoarea Muzeului Județean, care le-a transmis că obiceiurile străbune trebuie păstrate cu sfințenie și promovate.

Grădinița din Băcești a derulat proiectul “Tradiții și obiceiuri la români”, susținând o șezătoare folclorică la Muzeul Județean “Ștefan cel Mare” Vaslui. Acțiunea s-a bucurat de prezența unor preșcolari de la Grădinița nr. 4 Roman, județul Neamț. Sub coordonarea educatoarei Mariana Olariu, copiii au prezentat un program artistic, ilustrând o parte din tradițiile specifice sărbătorilor pascale: încondeiatul ouălor, tors, țesut și împletitul lânii. Tot în acest cadru au fost lansate cărți, reviste și alte materiale didactice. Acțiunea a cuprins și programul “Educăm așa”, evidențiindu-se că sistemul de învățământ trebuie să aibă o strânsă legătură cu părinții. Alături de copii s-a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile