Home » Social » Ravel, un dar muzical pentru vasluieni

Ravel, un dar muzical pentru vasluieni

Primăria Vaslui și Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” au oferit de Florii un recital de excepție al pianiștilor Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu, care au venit în fața publicului cu integrala Maurice Ravel.

Ce pot face patru mâini dibace? Este întrebarea firească a vasluienilor mai puțin cunoscători ai muzicii de pian interpretate la patru mâini. Răspunsul l-au primit de la Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, care au reușit să smulgă ropote de aplauze de la cei peste 200 de spectatori prezenți la Centrul de Afaceri, care nu au regretat că au ales să petreacă Floriile ascultând integrala Maurice Ravel.

Duo-ul invitat de Primăria Vaslui și Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” a arătat cât de cristalin sună Fanfare pour L’Evantail de Jeanne, Rapsodie Espagnole și Bolero la patru mâini pe un pian. Trebuie spus că activitatea artistică a celor doi maeștri cuprinde zeci de concerte și turnee, soldate cu numeroase premii, cum ar fi “Trio-ul anului 2009”, alături de soprana Cristina Radu, Premiul II la Festivalul Internațional al Muzicii Maghiare, Premiul Special la Concursul Internațional “Pietro Argento” Italia, Premiul I la concursul “Pro piano” și altele.

Primăria Vaslui și Biblioteca Județeană “Nicolae Milescu Spătarul” au oferit de Florii un recital de excepție al pianiștilor Eugen Dumitrescu și Corina Răducanu, care au venit în fața publicului cu integrala Maurice Ravel. Ce pot face patru mâini dibace? Este întrebarea firească a vasluienilor mai puțin cunoscători ai muzicii de pian interpretate la patru mâini. Răspunsul l-au primit de la Corina Răducanu și Eugen Dumitrescu, care au reușit să smulgă ropote de aplauze de la cei peste 200 de spectatori prezenți la Centrul de Afaceri, care nu au regretat că au ales să petreacă Floriile ascultând integrala Maurice Ravel. Duo-ul…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile