Home » Sanatate » Atenție la cumpărături!

Atenție la cumpărături!

În pragul sărbătorilor de Paște, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vine cu o serie de recomandări, în speranța de a vă ajuta să faceți o alegere bună la procurarea produselor alimentare.

„Pentru a nu vă pune în pericol sănătatea, recomandăm ca produsele alimentare perisabile (carne de miel și preparate, ouă, lactate și brânzeturi, produse de patiserie și cofetărie), și nu doar acestea, să le procurați numai din locuri special amenajate și autorizate, care asigură condițiile igienico-sanitare specifice și unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse controlului sanitar. Totodată, pentru a evita situațiile în care, din cauza aglomerației din piețe și magazine, în ajunul sărbătorilor pot fi achiziționate în grabă produse neconforme,  vă recomandăm să procurați carnea în stare proaspătă numai în locuri autorizate: măcelării, magazine alimentare, locuri special amenajate în piețe. Ouăle trebuie să aibă coaja intactă și curată și termenul de valabilitate ștampilat pe coajă; în cazul ouălor ambalate, termenul de valabilitate trebuie sa fie marcat pe ambalaj. Ouăle se păstrează până la desfacere sau consum în locuri curate, uscate, la temperaturi între 0°C și 14°C, ferite de razele solare directe”, a declarat Mihaela Vlada, directoarea DSP Vaslui.

Totodată, vopseaua de ouă trebuie să aibă specificate pe ambalaj colorantul alimentar utilizat, modul de folosire, valabilitatea și prezența certificatului igienic. Se recomandă să nu procure vopsea cu ambalaj nemarcat sau neambalată deoarece ar putea avea alte destinații – tipografică sau textilă – putând prezenta pericol pentru sănătate.

„De asemenea, recomandăm populației să aibă un comportament alimentar echilibrat și să consume cu moderație alimente grase, carne de miel sau alcool. Atragem atenția în special persoanelor care au afecțiuni cronice sau care au ținut întreaga perioadă de post. Recomandăm în continuare populației să evite automedicația, iar la primele semne de boală să se adreseze medicului pentru stabilirea diagnosticului și a conduitei terapeutice”, a mai spus Mihaela Vlada.

În pragul sărbătorilor de Paște, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vaslui vine cu o serie de recomandări, în speranța de a vă ajuta să faceți o alegere bună la procurarea produselor alimentare. „Pentru a nu vă pune în pericol sănătatea, recomandăm ca produsele alimentare perisabile (carne de miel și preparate, ouă, lactate și brânzeturi, produse de patiserie și cofetărie), și nu doar acestea, să le procurați numai din locuri special amenajate și autorizate, care asigură condițiile igienico-sanitare specifice și unde există certitudinea că aceste produse au fost supuse controlului sanitar. Totodată, pentru a evita situațiile în care, din cauza aglomerației…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile