Home » Politic » Dan Marian acuza proasta guvernare: „Ponta răstignește în fiecare zi mediul de afaceri”
Dan Marian

Dan Marian acuza proasta guvernare: „Ponta răstignește în fiecare zi mediul de afaceri”

Guvernul aplică o dublă lovitură românilor: a stabilit o contraperformanță economică reflectată în toate minusurile de la încasările bugetare, dar a stabilit o performanță în materie de corupție.

„Cadoul Guvernului Ponta pentru români de Paște constă în neîncasări la buget, numai pe primele două luni, de 500 de milioane de lei. Acestea sunt rezultatul politicilor fiscale ineficiente și corupției endemice”, se spune într-un comunicat de presă al Organizației Județene a PDL Vaslui.

Senatorul Dan Marian, președintele formațiunii, subliniază că, prin minusurile de la bugetul de stat, premierul Victor Ponta demonstrează că este un repetent al economiei: „Din cauza proastelor încasări la bugetul de stat, Guvernul Ponta a tăiat două miliarde de lei de la investiții. Avem numai în luna martie un minus de 404 milioane de lei la venituri nefiscale, companiile și regiile de stat fiind sufocate de managementul prost, numiri politice, lipsă de eficiență. Avem și minus 400 de milioane de lei față de aceeași perioadă din 2013 la încasările din TVA. Acest lucru înseamnă o scădere a consumului, o reducere a activității economice. Mai avem minus 360 de milioane de lei față de 2013 la sumele încasate din fondurile UE. Acest lucru demonstrează clar blocajul în care se află România în ceea ce privește fondurile comunitare. Avem, totodată, un minus de 204 milioane de lei la încasările din impozitul pe venituri din salarii. Asta înseamnă că se pierd locuri de muncă, se închid firme din cauza politicilor fiscale duse de guvernările Ponta”.

Parlamentarul acuză guvernarea PSD-UNPR-PC plus UDMR de contraperformanță economică și scăderea consumului, precum și de întreținerea și stimularea corupției: „De exemplu, Liviu Dragnea, președintele executiv al PSD, pregătește o nouă ofensivă anti-justiție, anti-lege. Aceasta are trei piloni: 1) un proiect de lege care să îi exonereze pe președinții de consilii județene și primari de responsabilitatea propriilor fapte, 2) repunerea pe tapet a legii grațierii și amnistiei și 3) inițierea unor proiecte legislative de modificare a legilor de organizare și funcționare a DNA și ÎCCJ”.

„Din păcate, românii au parte de guvernarea patimilor, nu de Săptămâna patimilor. Prin măsurile socialiste pe care le promovează, Victor-Viorel Ponta răstignește în fiecare zi mediul de afaceri. Insolvența și falimentul formează noua politică economică a Guvernului Ponta. În timp ce oamenii de afaceri sunt sufocați de taxele și impozitele exagerate, cetățenii de rând se confruntă cu avalanșa scumpirilor. Iepurașul Ponta ne-a majorat gazul, motorina și benzina, apoi alimentele, iar euro a crescut peste măsură în raport cu leul nostru. Se pare că baronimea PSD o duce bine, doar DNA o mai zdruncină din când în când. Pentru că se apropie alegerile europarlamentare, eu îi invit pe concetățeni să vină la vot pe 25 mai. Să nu-i lase pe alții să voteze în locul lor și să abandoneze țara în brațele corupției și ineficienței economice. Împreună merităm un viitor mai bun”, a încheiat Dan Marian.

Guvernul aplică o dublă lovitură românilor: a stabilit o contraperformanță economică reflectată în toate minusurile de la încasările bugetare, dar a stabilit o performanță în materie de corupție. „Cadoul Guvernului Ponta pentru români de Paște constă în neîncasări la buget, numai pe primele două luni, de 500 de milioane de lei. Acestea sunt rezultatul politicilor fiscale ineficiente și corupției endemice”, se spune într-un comunicat de presă al Organizației Județene a PDL Vaslui. Senatorul Dan Marian, președintele formațiunii, subliniază că, prin minusurile de la bugetul de stat, premierul Victor Ponta demonstrează că este un repetent al economiei: „Din cauza proastelor încasări…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Postacul de serviciu

    s-a trezit si asta sa manance .. pufuleti

%d blogeri au apreciat: