Home » Social » Încep controalele pe șantiere

Încep controalele pe șantiere

Vreme de șase luni, firmele de construcții vor fi verificate de inspectorii de muncă.

În trimestrele II și III ale anului, inspectorii de muncă vor desfășura o campanie de control la firmele de construcții (coduri CAEN: 41, 42 și 43) pentru a verifica modul de respectare a cerințelor legale.

“O analiză a evenimentelor soldate cu incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau decesul victimelor, din toate domeniile de activitate, plasează sectorul «Construcții de clădiri», în care activează 8,06% din lucrătorii din economia națională, pe primul loc la numărul de accidente de muncă, ceea ce reprezintă 6,5% din totalul numărului de angajați, respectiv pe locul doi la gravitatea accidentelor de muncă, ceea ce reprezintă 9% din totalul persoanelor accidentate mortal”, ne-a declarat Cristian Alin Mocanu, șeful Inspectoratului Teritorial de Muncă Vaslui.

Vreme de șase luni, firmele de construcții vor fi verificate de inspectorii de muncă. În trimestrele II și III ale anului, inspectorii de muncă vor desfășura o campanie de control la firmele de construcții (coduri CAEN: 41, 42 și 43) pentru a verifica modul de respectare a cerințelor legale. “O analiză a evenimentelor soldate cu incapacitate temporară de muncă, invaliditate sau decesul victimelor, din toate domeniile de activitate, plasează sectorul «Construcții de clădiri», în care activează 8,06% din lucrătorii din economia națională, pe primul loc la numărul de accidente de muncă, ceea ce reprezintă 6,5% din totalul numărului de angajați,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: