Home » Invatamant » Practică în Germania

Practică în Germania

Un grup de 20 de elevi, alături de doi profesori însoțitori, vor efectua un stagiu de pregătire la o școală din Germania.

Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui derulează în acest an școlar un proiect european de mobilitate, în cadrul programului Leonardo da Vinci, intitulat “Repararea defectelor la cutiile de viteze automate”, finanțat de Uniunea Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Grație acestui proiect, 20 de elevi vor efectua un stagiu de formare profesională în Germania.

“Formarea profesională a elevilor într-o instituție aflată într-o țară europeană în vederea integrării acestora pe piața muncii interne și externe reprezintă o preocupare permanentă a cadrelor didactice din școala noastră. Proiectul de mobilități se adresează elevilor de la clasele a X-a, filiera tehnologică, iar calificările profesionale sunt de tehnician mecatronist, tehnician proiectant CAD, tehnician mecanic întreținere și reparații”, a declarat Aurel Dumitru, directorul LSP Vaslui.

Practica se va derula pe parcursul a două săptămâni, în perioada 28 aprilie – 11 mai, în orașul Koblenz. Unitatea parteneră este “Förderverein Berufsbildende Schule Technik Koblenz e.V”, iar coordonatoare de proiect sunt profesoarele Silvia Bîrcă și Mariana Bacoșcă-Bică.

Un grup de 20 de elevi, alături de doi profesori însoțitori, vor efectua un stagiu de pregătire la o școală din Germania. Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui derulează în acest an școlar un proiect european de mobilitate, în cadrul programului Leonardo da Vinci, intitulat “Repararea defectelor la cutiile de viteze automate”, finanțat de Uniunea Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Grație acestui proiect, 20 de elevi vor efectua un stagiu de formare profesională în Germania. “Formarea profesională a elevilor într-o instituție aflată într-o țară europeană în vederea integrării acestora pe piața muncii interne…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: