Home » Social » Prinși cu declarații false

Prinși cu declarații false

Sute de fermieri vasluieni au fost sancționați din cauză că au declarat că dețin suprafețe mai mari decât în realitate.

Fermierii vasluieni care au declarat eronat în Campania 2013 că dețin suprafețe mai mari au fost depistați prin controlul clasic pe teren, dar și prin controlul prin teledetecție. Conform unui raport al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, s-au găsit diferențe între suprafața declarată și suprafața determinată la 402 fermieri, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni.

Astfel, 68 de fermieri au fost excluși de la plată din cauză că suprafața declarată era mai mare cu 20-50% decât cea reală. Alți 257 au declarat în fals că dețin o suprafață mai mare cu 3-20% sau două hectare, drept pentru care au fost penalizați cu o sumă egală cu dublul diferenței dintre suprafața declarată și suprafața determinată. Totodată, 77 de fermieri au scăpat fără nicio sancțiune pentru că suprafața declarată greșit depășea cu nici 3% suprafața reală.

Prin control la fața locului au fost verificate 210 ferme, iar prin teledetecție, 1.673.

Sute de fermieri vasluieni au fost sancționați din cauză că au declarat că dețin suprafețe mai mari decât în realitate. Fermierii vasluieni care au declarat eronat în Campania 2013 că dețin suprafețe mai mari au fost depistați prin controlul clasic pe teren, dar și prin controlul prin teledetecție. Conform unui raport al Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Vaslui, s-au găsit diferențe între suprafața declarată și suprafața determinată la 402 fermieri, motiv pentru care s-au aplicat sancțiuni. Astfel, 68 de fermieri au fost excluși de la plată din cauză că suprafața declarată era mai mare cu 20-50% decât…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

Condamnați la sărăcie. PIB-ul județelui Vaslui este sub jumătatea mediei naționale

Județul Vaslui continuă să înregistreze cele mai slabe performanțe ...

Un tânăr a furat de la vecini bunuri de peste 13.000 de lei

Un tânăr de 19 ani din Tanacu a fost ...

CJ Vaslui continua alocare de fonduri către biserici. Parohiile Târzii, Negrești 3 și Draxeni vor primi 150.000 de lei

de Dănuț CIOBANU  Consiliul Județean Vaslui răspunde unei noi ...