Home » Social » Carne, ouă și lactate retrase de la vânzare
Traian Petcu

Carne, ouă și lactate retrase de la vânzare

Pentru a arăta că nu e de joacă atunci când e vorba de sănătatea populației, inspectorii DSVSA Vaslui au confiscat zeci de kilograme de carne de porc, de pasăre și de pește, zeci de litri de lapte și sute de ouă. Totodată, au dat amenzi în valoare de 4.800 de lei.

Ca urmare a neregulilor descoperite în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au aplicat mai multe sancțiuni. În primul rând, au dat opt amenzi în valoare de 4.800 de lei, nouă avertismente pentru deficiențe minore și patru notificări. De asemenea, au retras de la vânzare și au dirijat către neutralizare cinci kilograme de carne de porc, 5,58 kg de carne de pasăre, 29,43 kg de preparate din carne, 37,68 kg de produse lactate, 37,40 litri de lapte, 19,12 kg de pește și 641 de ouă pentru consum, în valoare de circa 2.300 de lei. Nu în ultimul rând, s-au confiscat aproximativ 400 de kg de subproduse din carne de miel.

De asemenea, pentru determinarea stării de sănătate a animalelor aduse la sacrificare în această perioadă, s-au verificat 15 exploatații de animale, patru ferme de găini ouătoare și trei ferme de vaci producătoare de lapte.

„Totodată, au fost verificate toate automatele de vânzare directă a laptelui crud și toți micii producători care vin pe piețele din județ cu lapte, brânză și ouă”, ne-a declarat dr. Traian Petcu, directorul executiv al DSVSA Vaslui.

În urma verificărilor efectuate, s-au găsit neconformități precum: deficiențe de manipulare a produselor alimentare, depozitare necorespunzătoare, cu produse alimentare nelotizate (pe sortimente și categorii de calitate), deficiențe referitoare la echipamentele de protecție sanitară a personalului sau etichetare necorespunzătoare.

„Conducerea DSVSA Vaslui asigură cetățenii județului că aceste controale vor continua, având drept scop protejarea sănătății publice. Toleranța instituției noastre pentru cei care pun în pericol sănătatea publică și, în special, sănătatea copiilor noștri este zero. Îi vom sancționa, în modul cel mai ferm, pe cei care nu înțeleg să respecte legea și pun în pericol sănătatea cetățenilor”, a încheiat directorul executiv al DSVSA Vaslui.

Pentru a arăta că nu e de joacă atunci când e vorba de sănătatea populației, inspectorii DSVSA Vaslui au confiscat zeci de kilograme de carne de porc, de pasăre și de pește, zeci de litri de lapte și sute de ouă. Totodată, au dat amenzi în valoare de 4.800 de lei. Ca urmare a neregulilor descoperite în perioada premergătoare Sărbătorilor Pascale, inspectorii Direcției Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Vaslui au aplicat mai multe sancțiuni. În primul rând, au dat opt amenzi în valoare de 4.800 de lei, nouă avertismente pentru deficiențe minore și patru notificări. De asemenea, au…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Mihai Vasile