Home » Social » “E numai noroi peste tot”: Drumurile groazei

“E numai noroi peste tot”: Drumurile groazei

Primăriile din județ fac eforturi deosebite ca din puținii bani de care dispun să continue investițiile în infrastructură.

Mocirlă pe drumuri și podețe amărâte ca în secolul trecut, de asta au parte locuitorii din Arsura. Infrastructura locală a căilor de acces este aproape la zero, lucru pe care îl recunoaște și primarul comunei, Mihai Mitrofan. Acesta se plânge că nu sunt bani, astfel că oamenii sunt nevoiți să înoate prin noroi sau să ocolească doi-trei kilometri pentru a ajunge acasă.

”Este crunt, nu mai avem pe unde merge, e numai noroi peste tot. Copiii aproape că nu se mai duc la școală”, spun localnicii din Arsura.

Pîhnești, Fundătura, Mihail Kogălnicenu, Arsura sunt satele unde oamenii nu vor vedea nici în acest an drumuri asfaltate.

”Drumurile arată groaznic, mai puțin în Ghermănești și Arsura până la ieșire, care este betonat de Consiliul Județean. Anul acesta, la drumuri avem alocați în jur de… 10.000 de lei, o sumă de tot râsul, ca la mai toate comunele, de altfel. Nu putem sub nicio formă să asfaltăm”, ne-a declarat primarul Mihai Mitrofan.

Comuna Arsura are peste 1.900 de locuitori.

Dificultățile financiare îi afectează grav și pe locuitorii comunei Gârceni. Primăria tot așteaptă bani pentru investiții noi și continuarea celor deja începute.

Primarul Mircia Scutelnicu spune însă că nu se dă bătut: „Avem lucrări începute la sediul nou al primăriei. E o mare dorință a mea să termin noua primărie. Și la alimentarea cu apă am stat puțin pe loc. Sper să putem face toate investițiile cu posibilitățile financiare pe care le avem. Oamenii așteaptă mai multe de la noi”.

Oamenii din Gârceni au, însă, și un motiv de bucurie. Prin grija primarului și cu sprijinul Consiliului Local, activitatea fotbalistică a fost susținută, iar echipa este fruntașă în campionatul Ligii a IV-a.

Primăriile din județ fac eforturi deosebite ca din puținii bani de care dispun să continue investițiile în infrastructură. Mocirlă pe drumuri și podețe amărâte ca în secolul trecut, de asta au parte locuitorii din Arsura. Infrastructura locală a căilor de acces este aproape la zero, lucru pe care îl recunoaște și primarul comunei, Mihai Mitrofan. Acesta se plânge că nu sunt bani, astfel că oamenii sunt nevoiți să înoate prin noroi sau să ocolească doi-trei kilometri pentru a ajunge acasă. ”Este crunt, nu mai avem pe unde merge, e numai noroi peste tot. Copiii aproape că nu se mai duc…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: