Home » Sanatate » “O măsură ilegală și abuzivă”: Spitalul Județean, hăituit de procese
Daniela Clatinici

“O măsură ilegală și abuzivă”: Spitalul Județean, hăituit de procese

Din cauza diminuării sporului de gardă, 58 de medici au dat în judecată cea mai mare unitate sanitară din județ. Un alt proces a fost intentat de peste 150 de cadre medii și auxiliare, ca urmare a reducerii sporului pentru condiții periculoase.

58 de medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui au dat în judecată unitatea din cauza diminuării sporului de gardă cu 25 la sută începând cu luna februarie, fiecare medic urmând să primească, în medie, 800 de lei pe lună în cazul în care se va câștiga în instanță. Sporul a fost redus de la 50% la 25% pentru gărzile din cursul săptămânii și de la 100% la 75% pentru cele din week-end.

„Este o măsură ilegală și, în consecință, am decis să ne recâștigăm drepturile în instanță. Peste tot în Europa și chiar în țară, acest spor de gardă se acordă la nivelul maxim. Numai la spitalul din Vaslui s-a decis de către Comitetul Director să se facă economie prin aceste reduceri de venituri”, a declarat președintele Sindicatului Independent al Medicilor Vaslui, Cătălina Ochișor.

Spitalul Județean a fost chemat în instanță și de peste 150 de cadre medii și auxiliare din secțiile Psihiatrie și Pneumologie, precum și din compartimentul Anatomie patologică, tot din cauza reducerii unor sporuri. Sindicatul «Sanitas» Vaslui solicită reîntregirea sporului acordat pentru condiții deosebit de periculoase de muncă, diminuat de la 100% la 75% la Pneumologie și Anatomie Patologică, respectiv de la 75% la 65% la Psihiatrie.

„Sporul pentru condiții deosebit de periculoase este prevăzut în contractul individual de muncă al fiecăruia dintre cele peste 150 de cadre medii și auxiliare. Comitetul Director al spitalului a decis diminuarea acestuia fără acordul salariaților, fiind astfel o măsură ilegală și abuzivă”, a declarat președintele Uniunii Județene „Sanitas” Vaslui, Daniela Clătinici.

Din cauza diminuării sporului de gardă, 58 de medici au dat în judecată cea mai mare unitate sanitară din județ. Un alt proces a fost intentat de peste 150 de cadre medii și auxiliare, ca urmare a reducerii sporului pentru condiții periculoase. 58 de medici din cadrul Spitalului Județean de Urgență Vaslui au dat în judecată unitatea din cauza diminuării sporului de gardă cu 25 la sută începând cu luna februarie, fiecare medic urmând să primească, în medie, 800 de lei pe lună în cazul în care se va câștiga în instanță. Sporul a fost redus de la 50% la…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

One comment

  1. Diaconu Catalin

    Medicii nu merita sporul de garda, sambata si duminica nu dai de ei dupa ora 11, daca ai o urgenta ti se spune sa vii luni, mai ales la sectia de Psihiatrie. Daca ai bani te vede medicul, daca nu, te vede preotul, dar si el cere bani…

%d blogeri au apreciat: