Home » Invatamant » „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”: Peste 1.200 de copii la Planetariul Bârlad
Peste 1.200 de copii la Planetariul Bârlad

„Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”: Peste 1.200 de copii la Planetariul Bârlad

Flux mare de vizitatori la Planetariul și Observatorul astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad în săptămâna „Școala altfel”.

Și în acest an, inițiativa Ministerului Educației de a aloca o săptămână din semestrul al II-lea pentru activități extrașcolare s-a dovedit de foarte bun augur pentru Planetariul și Observatorul astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Săptămâna „Școala altfel – Să știi mai multe, să fii mai bun!”, din intervalul 7-11 aprilie, a adus un număr mare de vizitatori. Cei mai mulți au fost la Planetariu, unde au fost înregistrați peste 1.200, majoritatea elevi de la unitățile de învățământ din Bârlad, Vaslui, dar și din Bacău, Iași, Vrancea și Galați.

„La Observatorul astronomic s-au înregistrat circa 150 de vizitatori doar în serile de 7 și 8 aprilie. În restul perioadei, condițiile meteo nu au permis observațiile astronomice și, din această cauză, numărul vizitatorilor a fost mai scăzut decât cel de la Planetariu”, ne-a declarat Dumitru Ciprian Vîntdevară, muzeograf în cadrul Planetariului și al Observatorului astronomic.

Flux mare de vizitatori la Planetariul și Observatorul astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad în săptămâna „Școala altfel”. Și în acest an, inițiativa Ministerului Educației de a aloca o săptămână din semestrul al II-lea pentru activități extrașcolare s-a dovedit de foarte bun augur pentru Planetariul și Observatorul astronomic din cadrul Muzeului „Vasile Pârvan” Bârlad. Săptămâna „Școala altfel - Să știi mai multe, să fii mai bun!”, din intervalul 7-11 aprilie, a adus un număr mare de vizitatori. Cei mai mulți au fost la Planetariu, unde au fost înregistrați peste 1.200, majoritatea elevi de la unitățile de învățământ din Bârlad,…

Review Overview

About Mihai Vasile

x

Check Also

La mulți ani, iubiți dascăli !

Iubiți dascăli,         Învățătorul a fost dintotdeauna figura centrală ...

Calendarul examenului de bacalaureat național – 2020

Inspectoratul Școlar Județean  Vaslui a anunțat calendarul examenului de ...

Centrul Culturii Tradiționale Vaslui colectează calculatoare pentru copiii din mediul rural

În cadrul ”Târgului de Jucării” din acest an, Centrul ...