Home » National » Ce PERICOLE ASCUND antibioticele administrate în timpul SARCINII

Ce PERICOLE ASCUND antibioticele administrate în timpul SARCINII

Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelușilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children’s Hospital din orașul american Philadelphia.

Cercetătorii americani au descoperit că medicamentele administrate contra infecțiilor pot să influențeze negativ sistemul imunitar al bebelușilor, informează dailymail.co.uk. În schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebelușilor lor de a evita bolile, transmițându-le prin cordonul ombilical anumiți microbi. Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joacă un rol crucial în stimularea sintezei rapide de celule albe care luptă contra infecțiilor. La fel ca oamenii, femelele de șoareci studiate aveau un număr mare de celule albe în organism în jurul datei la care urmau să facă pui, însă acel număr de celule albe era mai mic în cazul mamelor cărora le-au fost administrate antibiotice. Din acest motiv, puii lor erau mult mai vulnerabili în fața infecțiilor cu E.coli, în special în cazul în care puii se nășteau prematur. Expunerea mamelor și a puilor lor la antibiotice reduce diversitatea de bacterii din intestin și, întrucât multe dintre acestea au un rol benefic, antibioticele reduc rezistența puilor la infecții. Bebelușii în stare critică sunt adeseori tratați cu antibiotice, administrate ca măsură preventivă, fără ca medicii să dețină dovada prezenței unei infecții în organism. Medicii americani consideră că bebelușii încă nenăscuți au mai mult de beneficiat dacă mamele lor sunt tratate cu bacterii, care să le stimuleze sistemul imunitar, în loc să fie tratate cu antibiotice.

Studiul a fost publicat în revista Nature Medicine.

Sursa: ziarulring.ro

Antibioticele administrate în timpul sarcinii pot afecta sistemul imunitar al bebelușilor, potrivit unui studiu realizat recent de Children's Hospital din orașul american Philadelphia. Cercetătorii americani au descoperit că medicamentele administrate contra infecțiilor pot să influențeze negativ sistemul imunitar al bebelușilor, informează dailymail.co.uk. În schimb, viitoarele mame pot stimula capacitatea bebelușilor lor de a evita bolile, transmițându-le prin cordonul ombilical anumiți microbi. Potrivit acestui studiu, bacteriile din intestin joacă un rol crucial în stimularea sintezei rapide de celule albe care luptă contra infecțiilor. La fel ca oamenii, femelele de șoareci studiate aveau un număr mare de celule albe în organism în…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: