Home » Politic » Inițiativă legislativă: Pași pentru insolvența persoanelor fizice

Inițiativă legislativă: Pași pentru insolvența persoanelor fizice

“Trebuie să le asigurăm românilor dreptul și posibilitatea de a-și rambursa datoriile fără să își piardă posesiile sau mijloacele de existență”, a declarat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui.

Codul Insolvenței a trecut de procedura parlamentară, urmând ca și propunerea Anei Birchall, deputat PSD de Vaslui, privind insolvența persoanelor fizice să intre în dezbaterea Senatului pentru adoptare în procedură de urgență.

“Cadrul juridic al insolvenței trebuie completat cu prevederi specifice pentru persoanele fizice. Sunt foarte mulți români, debitori de bună-credință, care în fiecare lună sunt sufocați de datorii, în special de ratele bancare. Prin adoptarea insolvenței persoanelor fizice, aceste datorii pot fi plătite în baza unui plan de rambursare care se poate întinde până la cinci ani. Mai mult, pe perioada procedurii insolvenței, orice executare silită se suspendă. România și Bulgaria sunt singurele state din Europa care nu au reglementată procedura insolvenței persoanelor fizice. Trebuie să le asigurăm românilor dreptul și posibilitatea de a-și rambursa datoriile fără să își piardă posesiile sau mijloacele de existență”, a declarat Ana Birchall.

Propunerea legislativă pentru insolvența persoanelor fizice a fost depusă spre dezbatere parlamentară pe 25 martie. Proiectul susține introducerea unui set de reguli aplicabile celor care, din motive obiective, nu își pot plăti datoriile (indiferent de creditori).

”Obiectivul acestei propuneri legislative este clarificarea zonei gri a insolvenței persoanelor fizice prin intermediul unui set de măsuri clare, echitabile, care să îl ajute pe debitorul persoană fizică, iar acest scop este atins prin intermediul unui cadru legislativ unic ce acordă preferință planului de rambursare și nu lichidării bunurilor sau executărilor silite. Valorile care se regăsesc în acest proiect nu ar trebui să fie văzute din perspectivă ideologică, ci ar trebui îmbrățișate de toți politicienii de bună-credință”, a mai spus Ana Birchall.

Inițiativa legislativă este semnată de parlamentari din grupurile PSD, UNPR, PC, PNL, PDL și minorităților naționale.

“Trebuie să le asigurăm românilor dreptul și posibilitatea de a-și rambursa datoriile fără să își piardă posesiile sau mijloacele de existență”, a declarat Ana Birchall, deputat PSD de Vaslui. Codul Insolvenței a trecut de procedura parlamentară, urmând ca și propunerea Anei Birchall, deputat PSD de Vaslui, privind insolvența persoanelor fizice să intre în dezbaterea Senatului pentru adoptare în procedură de urgență. “Cadrul juridic al insolvenței trebuie completat cu prevederi specifice pentru persoanele fizice. Sunt foarte mulți români, debitori de bună-credință, care în fiecare lună sunt sufocați de datorii, în special de ratele bancare. Prin adoptarea insolvenței persoanelor fizice, aceste datorii pot…

Review Overview

User Rating: 4.7 ( 1 votes)

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: