Home » Politic » Toader Dima solicită refacerea sistemului de irigații
Toader Dima

Toader Dima solicită refacerea sistemului de irigații

Deputatul Toader Dima crede că salvarea județului Vaslui va veni dacă se va investi în refacerea sistemului de irigații și dacă vor fi adoptate măsuri pentru sprijinirea producătorilor agricoli.

„Județul Vaslui este recunoscut pentru faptul că a avut unul dintre cele mai performante sisteme de irigații, dar, așa cum s-a întâmplat cu multe alte lucruri bune din țara noastră, și acesta a fost distrus. În cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților am discutat despre situația acestor sisteme de irigație. Există cinci proiecte pentru modernizarea și renovarea stațiilor de pompare a apei din zona Albița – Fălciu. Consider că este un pas important pentru revigorarea agriculturii. Anul trecut, meteorologii s-au înșelat și au prognozat secetă în loc de ploi, dar, oricum, sistemele de irigații trebuie puse la punct. Anul acesta am avut noroc și a plouat, dar nu ne putem baza mereu pe șansă”, a declarat Toader Dima.

Deputatul a subliniat, în același timp, necesitatea ca producătorii agricoli din județ să fie sprijiniți prin adoptarea de măsuri la nivel legislativ: „Știm cu toții că accesul producătorilor agricoli în piață este o problemă. Există, de asemenea, presiunea marilor magazine asupra micilor producători. Sunt greu de rezolvat aceste chestiuni fiindcă este vorba despre interese foarte mari, dar putem măcar sprijini pe plan local producătorii agricoli”.

Deputatul Toader Dima crede că salvarea județului Vaslui va veni dacă se va investi în refacerea sistemului de irigații și dacă vor fi adoptate măsuri pentru sprijinirea producătorilor agricoli. „Județul Vaslui este recunoscut pentru faptul că a avut unul dintre cele mai performante sisteme de irigații, dar, așa cum s-a întâmplat cu multe alte lucruri bune din țara noastră, și acesta a fost distrus. În cadrul Comisiei pentru Agricultură din Camera Deputaților am discutat despre situația acestor sisteme de irigație. Există cinci proiecte pentru modernizarea și renovarea stațiilor de pompare a apei din zona Albița - Fălciu. Consider că este…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: