Home » Politic » Mândru că sunt român
Ana Birchall

Mândru că sunt român

Deputata PSD Ana Birchall a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică pe tema afirmării României în spațiul european prin valorificarea tradițiilor naționale: ”Trebuie să știm să prețuim mai mult faptul că România contribuie la îmbogățirea patrimoniului spiritual european, reafirmând respectul pentru viață, demnitatea persoanei umane, dreptul la proprietate, valoarea familiei și a solidarității umane, acordând o atenție deosebită garantării libertății de gândire, conștiință, credință și religie. Mândru că sunt român: acesta trebuie să fie mesajul cu care România trebuie să se afirme în Europa. Trebuie să învățăm să fim mai încrezători în noi, să spunem mai des că suntem mândri că ne-am născut aici, că suntem mândri de rădăcinile noastre, de tradițiile și obiceiurile noastre, că suntem mândri de ce a însemnat, înseamnă și poate să însemne România în lume. Îmi doresc ca la următoarele alegeri europarlamentare o prioritate să fie atât păstrarea și perpetuarea obiceiurilor tradiționale aici la noi acasă, cât și promovarea și recunoașterea lor în Uniunea Europeană, inclusiv prin conștientizarea tinerilor față de frumusețea și bogăția tradițiilor românești”.

Parlamentarul a mai afirmat că fiecare poate fi un ambasador de succes al României și fiecare parlamentar european român trebuie să transmită în rândul colegilor săi mândria de a fi român, frumusețea tradițiilor noastre naționale și valorile care aparțin acestui popor: “Nu pot să nu profit de această ocazie pentru a spune în fața dumneavoastră cât de mult apreciez bogăția frumoaselor tradiții și obiceiuri vasluiene de la mine din colegiu, de pe Valea Tutovei, județul Vaslui, acolo unde această bogăție este păstrată vie și transmisă de la o generație la alta. Bogăția spirituală a vasluienilor o voi promova cu fiecare ocazie pentru că eu știu că acești vrednici descendenți ai răzeșilor lui Ștefan cel Mare iubesc cu adevărat România și tradițiile sale și apără obiceiurile pe care le-au învățat de la strămoșii lor”.

Ana Birchall și-a încheiat intervenția făcând un apel către colegele și colegii parlamentari: “Suntem datori să păstrăm în viață moștenirea noastră tradițională și istorică și să o prezentăm cu mândrie în fața Europei și a lumii. Putem să fim uniți în diversitate și puternici atât pe plan regional, cât și european, numai dacă apreciem, dacă ținem cont și dacă ne promovăm identitatea, valorile, obiceiurile și tradițiile românești. Vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră, stimate colege și stimați colegi, să veniți alături de mine și să stabilim împreună un obiectiv din promovarea tradițiilor și obiceiurilor românești atât în țară, cât și peste hotare”.

Deputata PSD Ana Birchall a susținut în plenul Camerei Deputaților o declarație politică pe tema afirmării României în spațiul european prin valorificarea tradițiilor naționale: ”Trebuie să știm să prețuim mai mult faptul că România contribuie la îmbogățirea patrimoniului spiritual european, reafirmând respectul pentru viață, demnitatea persoanei umane, dreptul la proprietate, valoarea familiei și a solidarității umane, acordând o atenție deosebită garantării libertății de gândire, conștiință, credință și religie. Mândru că sunt român: acesta trebuie să fie mesajul cu care România trebuie să se afirme în Europa. Trebuie să învățăm să fim mai încrezători în noi, să spunem mai des că…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: