Home » Justitie » Tribunalul, milos cu ucigașii: Fântânel a scăpat și de arest la domiciliu

Tribunalul, milos cu ucigașii: Fântânel a scăpat și de arest la domiciliu

Tânărul din Băcești care a accidentat mortal un bărbat și a fugit de la locul faptei, incendiind apoi mașina într-o văgăună din județul Bacău, este liber. Tribunalul Vaslui a hotărât înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar.

Pe 3 martie, Fântânel Țurcanu, un tânăr de etnie romă din Băcești, a produs un accident mortal pe DN 15D, pe raza localității Dumești. Individul și-a abandonat victima, un bărbat de 50 de ani, după ce a târât-o aproape un kilometru. Câteva zeci de minute mai târziu, individul și-a incendiat mașina într-o văgăună de pe raza comunei Roșiori, județul Bacău.

Cadavrul a fost găsit pe carosabil de câțiva localnici. În vederea identificării șoferului vinovat, s-a constituit o echipă complexă, formată din 20 de polițiști rutieri, de la Acțiuni speciale și Ordine publică, sub coordonarea adjunctului inspectorului șef al Poliției județene. Aceștia au instituit filtre și au  efectuat cercetări pe raza comunelor și județelor învecinate.

După aproximativ nouă ore, polițiștii l-au identificat pe Fântânel Țurcanu, 28 de ani, în timp ce se deplasa pe jos spre localitatea de domiciliu. Ulterior, a fost descoperită și mașina arsă.

Șoferul a fost arestat preventiv, însă a stat în spatiile gratiilor numai două săptămâni, Tribunalul Vaslui dispunând măsura arestului la domiciliu. Pe 10 aprilie, Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui l-a trimis în judecată pe Fântânel Țurcanu, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, părăsirea locului accidentului și modificarea sau ștergerea urmelor acestuia fără încuviințarea poliției.

Vineri, la Tribunalul Vaslui, judecătorii au admis contestația lui Țurcanu, luând față de acesta doar măsura controlului judiciar. În fața anchetatorilor, tânărul a declarat că s-a speriat după producerea accidentului, invocând o stare emoțională deosebită, având în vedere că în urmă cu câteva zile își înmormântase mama.

Tânărul din Băcești care a accidentat mortal un bărbat și a fugit de la locul faptei, incendiind apoi mașina într-o văgăună din județul Bacău, este liber. Tribunalul Vaslui a hotărât înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu controlul judiciar. Pe 3 martie, Fântânel Țurcanu, un tânăr de etnie romă din Băcești, a produs un accident mortal pe DN 15D, pe raza localității Dumești. Individul și-a abandonat victima, un bărbat de 50 de ani, după ce a târât-o aproape un kilometru. Câteva zeci de minute mai târziu, individul și-a incendiat mașina într-o văgăună de pe raza comunei Roșiori, județul Bacău. Cadavrul a…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile

%d blogeri au apreciat: