Home » Sport » Cine e vinovat: Damian sau Porumboiu?
Adrian Porumboiu

Cine e vinovat: Damian sau Porumboiu?

Creația lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui, își trage ultima suflare, echipa, administrată acum de Ciprian Damian, nemaiavând nicio șansă să primească licența pentru a continua în Liga I.

Adrian Porumboiu a vorbit despre situația de la FC Vaslui. Propria creație, care a făcut cinste fotbalului românesc, riscă să dispară definitiv, fără ca el să mai poată salva ceva. Conflictul cu finul său, Ciprian Damian, nu a făcut bine echipei. Acesta îl face direct răspunzător de problemele de la echipă, în timp ce nașul susține că nu a fost lăsat să salveze «corabia».

„Eu cred că există cale de scăpare, dar dacă a plecat și antrenorul, e mai mult decât degringoladă. E un pas înainte către o moarte clinică. Nici în cele mai negre vise nu îmi imaginam că se poate ajunge până aici. Am vrut să îi mai ajut, nu s-a mai putut. Nu au vrut să primească banii, iar în final se va demonstra că nu au avut ca scop decât să termine echipa. Vaslui putea să își ia licența cu maximum 500.000 de euro. Putea să o ia și pentru cupele europene, dar nu o mai ia acum nici pentru Liga I”, a declarat Adrian Porumboiu.

”Să ne bucure retrogradarea Vasluiului!”

Președintele Asociației Agenților de Jucători-Fotbal, Octavian Marin, a făcut o analiză dură a situației de la FC Vaslui: „Ar trebui să ne bucure retrogradarea acestei echipe. Atunci când un club nu reușește să-și mai plătească jucătorii, ar trebui retrogradat fără nicio remușcare. Drepturile de televizare reprezintă principala sursă de finanțare pentru România. Doar câteva echipe reușesc să atragă bani de la sponsori. Veniturile din vânzarea biletelor sau a materialelor promoționale cu însemnele cluburilor sunt irelevante pentru formațiile românești. Bugetele ar trebui să se încadreze undeva între un milion și cinci milioane de euro. Din păcate, pentru multe grupări, principalul dușman a devenit chiar finanțatorul”.

El a ținut să aducă laude pentru fosta echipă a lui Wesley și Sânmărtean: „Echipa cu Adailton, Wesley și Sânmărtean a fost, probabil, cea mai frumoasă echipă a ultimilor ani. A fost orgoliul lui Adrian Porumboiu, care a inventat o echipă din nimic pentru a o lăsa astăzi să se întoarcă spre nimic. Majoritatea formațiilor din prima ligă au datorii către finanțator. În România, până acum, a fost respectat doar finanțatorul care a venit cu bani de acasă. Fotbalul va avea continuitate doar atunci când va fi finanțat din surse proprii”.

Creația lui Adrian Porumboiu, FC Vaslui, își trage ultima suflare, echipa, administrată acum de Ciprian Damian, nemaiavând nicio șansă să primească licența pentru a continua în Liga I. Adrian Porumboiu a vorbit despre situația de la FC Vaslui. Propria creație, care a făcut cinste fotbalului românesc, riscă să dispară definitiv, fără ca el să mai poată salva ceva. Conflictul cu finul său, Ciprian Damian, nu a făcut bine echipei. Acesta îl face direct răspunzător de problemele de la echipă, în timp ce nașul susține că nu a fost lăsat să salveze «corabia». "Eu cred că există cale de scăpare, dar…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile