Home » Invatamant » La instruire în Germania

La instruire în Germania

Un grup de 20 de elevi și doi profesori însoțitori de la Liceul «Ștefan Procopiu» Vaslui va pleca, duminică, la un stagiu de pregătire practică în Germania.

Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui derulează în acest an școlar un proiect european de mobilitate, pe «Leonardo da Vinci», intitulat “Repararea defectelor la cutiile de viteze automate”, finanțat de Uniunea Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Grație acestui proiect, 20 de elevi ai liceului vasluian vor efectua un stagiu de formare profesională în Germania.

Mobilitatea se va derula pe parcursul a două săptămâni, în perioada 28 aprilie – 11 mai, în Germania, la Koblenz, școala parteneră fiind “Förderverein Berufsbildende Schule Technik Koblenz e.V”, iar coordonator proiect, profesoara Silvia Bîrcă, sprijinită de profesoara Mariana Bacoșcă-Bică. Ieri, cei 20 de elevi, alături de părinți, au purtat discuții cu profesorii coordonatori, în vederea pregătirii deplasării în Germania.

“Este o oportunitate deosebită oferită de liceul nostru celor 20 de elevi de la filiera tehnologică, domeniul mecanic, de a se pregăti într-o școală europeană cu o tehnologie avansată în domeniul automobilelor. Pe lângă perioada de practică, elevii vor avea ocazia să viziteze diferite firme din domeniu, dar și puncte turistice”, a declarat profesoara Mariana Bacoșcă-Bică.

Până acum, LSP Vaslui a avut în practică în străinătate patru serii a câte 20 de elevi, toate stagiile fiind găzduite de Germania.

Un grup de 20 de elevi și doi profesori însoțitori de la Liceul «Ștefan Procopiu» Vaslui va pleca, duminică, la un stagiu de pregătire practică în Germania. Liceul “Ștefan Procopiu” (LSP) Vaslui derulează în acest an școlar un proiect european de mobilitate, pe «Leonardo da Vinci», intitulat “Repararea defectelor la cutiile de viteze automate”, finanțat de Uniunea Europeană prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale. Grație acestui proiect, 20 de elevi ai liceului vasluian vor efectua un stagiu de formare profesională în Germania. Mobilitatea se va derula pe parcursul a două săptămâni, în perioada 28…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile