Home » World » "Orașul Morților", unul dintre cele mai luxoase din lume, are sute de vile nelocuite. Care este motivul.

"Orașul Morților", unul dintre cele mai luxoase din lume, are sute de vile nelocuite. Care este motivul.

În regiunea chineză Guangxi Zhuang există un oraș în care sute de vile de lux sunt nelocuite de mai bine de șase ani. Botezat „Orașul Morților”, acesta se confruntă cu această problemă din cauza crizei economice.

Orașul chinez Beihai, din regiunea autonomă Guangxi Zhuang, și-a câștigat de mai mulți ani un renume ciudat. Acesta a ajuns să fie cunoscut drept „Orașul Morților”, după ce peste 100 de vile de lux, construite inițial pentru o nouă clasă socială bogată, au rămas nelocuite, scrie vancouverdesi.com.

Unele dintre aceste imobile costă chiar peste 3 milioane de yuani chinezești (aproximativ 348.000 de euro), astfel că, în condițiile în care majoritatea chinezilor trăiesc cu mai puțin de 2 euro pe zi, achiziționarea acestora este practic imposibilă. „Este o nebunie – casele construite stau goale”, a afirmat un localnic din zonă. Cum guvernul chinez le interzice cetățenilor săi să investească peste hotare, mulți au început să construiască locuințe, mall-uri, zgârie-nori, sperând astfel că afacerile imobiliare le va aduce profit. Totuși, multe dintre aceste clădiri au rămas goale, mai ales în orașele mici, aflate la distanță mare de centrele economice, mai precizează sursa citată. Cu toate acestea, mulți specialiști sunt de părere că modernizarea Chinei reprezintă „cea mai mare urbanizare pe care lumea a văzut-o vreodată” și apreciază că în curând „orașele fantomă” se vor transforma în adevărate metropole.

Sursa: gandul.info

În regiunea chineză Guangxi Zhuang există un oraș în care sute de vile de lux sunt nelocuite de mai bine de șase ani. Botezat "Orașul Morților", acesta se confruntă cu această problemă din cauza crizei economice. Orașul chinez Beihai, din regiunea autonomă Guangxi Zhuang, și-a câștigat de mai mulți ani un renume ciudat. Acesta a ajuns să fie cunoscut drept „Orașul Morților”, după ce peste 100 de vile de lux, construite inițial pentru o nouă clasă socială bogată, au rămas nelocuite, scrie vancouverdesi.com. Unele dintre aceste imobile costă chiar peste 3 milioane de yuani chinezești (aproximativ 348.000 de euro), astfel că,…

Review Overview

User Rating: Be the first one !

About Mihai Vasile